A kiadó nem siette el a dolgokat, s tényleg az utolsó percig elhúzta a játék első nyilvános bemutatóját, így aki éjszakázva várt a nagy hírre, az minden bizonnyal csalódva látta, hogy az időeltolódás miatt magyar idő szerint nem március 26-án este, hanem ma reggel hat óra környékén hullott le a lepel, de annyi baj legyen. Lényeg az, hogy jön a várva várt folytatást, ráadásul még idén ősszel a kezeink közt lehet PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, illetve nagy valószínűséggel az új Xboxra és PlayStation 4-re is kapható lesz.

A csapat egyelőre még nem részletezte a fő attrakciónak számító multiplayer módot, csak a szólista kampányba s az abban rejlő lehetőségekbe engedtek betekintést. Alant egy 17 perces demonstrációt láthatunk arról, hogy mit tud a DICE új játéka, melyről így elöljáróban annyit, hogy gyönyörű látványvilágra és óriási, rombolható játszóterekre kell felkészülni, melyeket a Frostbite 3-nak köszönhetően tudtak megvalósítani a svédek. Igen, a Battlefield 4-ben már a Frostbite grafikusmotor harmadik generációja teljesít szolgálatot, ami még az eddigieknél is szebb környezetet és részletesebb modelleket biztosít a számunkra, s garantálja azt, hogy megizzasztja a gépeinket.

Akárcsak a többjátékos szekciót illetően, úgy a szólista móddal kapcsolatban sem volt hajlandó nagyon a részletekbe menni a DICE. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy a főszereplő egy bizonyos Recker lesz, aki a bemutató elején három bajtársával (Irish, Pac, Dunn) együtt egy süllyedő autóban találja magát, és egy nehéz döntést kell meghoznia: ha kilövi az autó ablakát, ő biztosan megmenekülhet az értékes információjával, de ezzel kockáztatja azt, hogy barátai nem élik túl a küldetést. Az EA szerint a történet során ilyesfajta drámai helyzetek egész sorával lesz dolgunk, amelyek súlyát csak növeli azt, hogy komolyabb kapcsolatba kerülünk az osztagunkkal.

A kalandok során megtanuljuk majd a csapatmunka fontosságát, hiszen csak akkor lehetünk eredményesek a harctéren, ha jó parancsokat osztogatunk -- ez a filozófia természetesen a multiplayer módra is kiterjed, így nyugodtan vehetjük készpénznek a Commander mód visszatérését, még ha ezt a csapat konkrétan nem is mondta ki. Továbbá az is biztos, hogy a Battlelog nem vész el, sőt kiterjed, s ezúttal már a szólista kampány során is figyeli a teljesítményünket, ezzel egy kis baráti versengést kialakítva az ismerőseink körében.

A Battlefield 4-et már elő lehet rendelni, s aki így tesz, az automatikusan megkapja a Premium kiadást, ami extra tartalmakat rejt magában, az Originen pedig kapható a Battlefield 4 Digital Deluxe, további bónuszokkal, illetve belépővel a játék bétatesztjébe.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!