Hiába próbálta az EA és a DICE az utolsó pillanatig titkolni a Battlefield-széria ma leleplezésre kerülő új epizódjának részleteit, azért lassan-lassan kiderülnek fontos információk a fejlesztés alatt álló játékról. Például az xbox.com hanyag szerkesztőinek hála, akik véletlenül megjelentettek egy képet az oldalukon, amin feltehetőleg az új rész főhősét ábrázolja.

A fotó azonban nem csak erről, hanem az FPS által feldolgozott éráról is árulkodik, így most már biztossá vált, hogy nem a jövőben lövöldözünk majd az új epizódban, ugyanis a köpenyes szereplő egyik kezében egy Mauser C96-os pisztolyt szorongat, a másikban pedig egy „trench club” közelharci fegyvert, amely főként az első világháborúban játszott fontos szerepet a lövészárkok elhagyását követő nyílt sisakos összecsapások során.

battlefield5.jpg

Mindeközben egy leleményes rajongónak sikerült lencsevégre kapnia egy feltehetően a ma esti nagy bejelentésre készült posztert is, melynek nem csak a fenti kép, hanem a játék hivatalos címe is ott díszeleg: Battelefield 1. Úgy tűnik, hogy a korábbi híresztelések igaznak bizonyulnak, és a DICE tényleg visszatér a gyökerekhez, sőt, azok elé egy kicsit, hiszen a második helyett minden bizonnyal az első világháború csatatereire látogathatunk el (vagy az időszak egy alternatív valóságába), ahogy azt talán a címbeli 1-s is jelöli.

aznruzq.jpg

Az esti bejelentésig mindenesetre már nincs sok hátra, az élő közvetítés kövessétek velünk együtt itt a PC Guru Online-on!