A Battlefield 5 körül igen sok a találgatás, és ezek java bizony az időszak és a helyszín körül alakult ki. Az első világháború korszaka nem most ugrott elő a rajongók fejéből. Már februárban felmerült ennek lehetősége, amikor a svájci World of Games áruház kiírta az oldalára, hogy a Battlefield 5 egy, az első világégésben játszódó, taktikai multiplayer játék lesz. Aztán persze ezt sebesen módosították, szóval az egész akár elírás is lehetett.

Később már a jövőről pletykáltak, de most újra megerősödött a világháborús elmélet, hála a Battalion 1944 producerének, Joe Brammernek. Az úr ugyanis botor módon azt találta tweetelni, hogy már látta a Battlefield 5-öt, és ettől bizony nagyon izgatott lett. Ezzel tulajdonképpen átrobbantotta a gátat, Twitter-oldalát elárasztották a rajongók kérdései.

„A telefonom, az apple watchom és a számítógépem is megőrült a sok kérdéstől. A tweet láthatóan óriási hiba volt a részemről. Túlságosan lebecsültem az információ éhséget” – magyarázta, miután törölte üzenetét.

Az megeshet. Mindazonáltal, mivel Brammer a második világháborús Battalion 1944-en dolgozik, a tényből, hogy ő láthatta a Battlefield 5-öt és izgalomba is hozta, sokan azt szűrték le, hogy az ötödik felvonás valamelyik világháborúban fog játszódni. És mivel az elsőről már pletykáltak, így arra tették le a voksukat.

Én azért óvatosan mennék ilyen messzire. Csak mert valaki egy második világháborús játék producere, még nem jelenti azt, hogy csak az ilyen programok érdeklik. Viszont ki tudja, talán a DICE a véleményét kérte ki a témában? Ti mit gondoltok erről?

wwi-battlefield-5-fan-art.jpg