• Robert Rodriguez elárulta, hogy az Alita filmverziójában finomítanak a manga brutalitásán, de így is lesz elég akció
  • Az Avatar második részét 2020. december 18-án, a harmadik epizódot 2021. december 17-én mutatják be
  • Az új filmek sikerességén múlik, hogy elkészül-e a további két folytatás

Hamarosan érkezik James Cameron régóta dédelgetett produkciója, a Yukito Kishiro mangáján alapuló Alita. A meglehetősen véres történeten azonban jócskán alakítottak Hollywoodban. Makaku és Kinuba karakterét például egy Grewishka nevű figurában egyesítették, aki azonban nem fog ember- és kutyaagyakat enni a vásznon. Robert Rodriguez, a február 14-én debütáló film rendezője ugyanakkor megnyugtatta a rajongókat, hogy így is lesz elég akció.

Hogy a korhatár-rendszerrel nem érdemes szembe menni, azt Cameron másik gyermeke, az Avatar példája is bizonyítja. Rodriguez elmesélte, hogy mestere rendre véres grafikus novellákat készít filmjeihez, amiből aztán kénytelen engedni a producerek nyomására. Nem volt ez másképp az Avatar esetében sem, aminek folytatásai egyébként hamarosan moziba kerülnek. A forgatás végéről maga a legendás direktor tudósított.

Cameron sokáig várt megvalósításukra, a korábbi technikák ugyanis szerinte nem tették lehetővé ötleteinek vászonra vitelét. Most azonban egyszerre készítette el a második és a harmadik részt (a bemutatók dátuma: 2020. december 18. és 2021. december 17.), amit a filmek pozitív fogadtatása esetében két további epizód követ majd. Illetve True Lies címen tervez egy tévés projektjet is. Akad tehát épp elég dolga az elkövetkező években a hatvannégy éves filmkészítőnek.

alita-battle-angel-1-990x556.jpg