A világűr meghódítása az emberiség legnagyobb huszadik századi vágya. Habár az Apollo programmal az Egyesült Államok többször is embert juttatott a Holdra, legutoljára 1972-ben az Apollo 17-tel. Az ember azóta nem lépett idegen bolygó felszínére, de a NASA 2030-ra a Marsra, a Vörös Planétára tervez embert juttani (csak nehogy úgy járjanak, mint a Marsi esetében...).

Ez az időpont még nagyon messze van, ugyanakkor már idén be lehet járni a Mars felszínének egy részét, hála a NASA, az MIT's Space System Laboratories és a Fusion Media együttműködésének köszönhetően.

A The Mars 2030 Experience nevű programot Unreal Engine 4 alatt fejlesztik, és egy ingyenes, keresztplatformos "élménytúra" lesz. Bárki kipróbálhatja majd, aki rendelkezik bármilyen VR eszközzel, légyen az Google Cardboard, Samsung Gear VR, HTC Vive, Oculus Rift vagy akár PlayStation VR. Az Unreal Engine 4 lehetővé teszi a maximális vizuális hűséget, sőt, még apróbb küldetések is várni fognak a leendő asztronautákra, akik még a Marsjárót is vezethetik majd.

További részletek majd a South by Southwest 2016 nevű eseményen derülnek ki, illetve az Unreal Engine hivatalos oldalán is olvasni lehet még érdekes dolgokat.

marsbanner-770x250-1939753099.jpg