A szombati PlayIT Show programjából természetesen az esport sem hiányozhat majd, itt rendezik ugyanis a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MNEB) bemelegítő versenyét, a Warmup Kupát, melyen az első szezon legjobb csapatai csapnak össze három "sportágban".

bemelegito-kupaval-ter-vissza-az-mneb-a-playit-show-n.jpg

Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO-ban a Budapest Five, ELITCORD, GAMERZONE.gg, Shelby Corporation ltd. négyes küzdött meg a selejtezőben, a dőntőig pedig a Shelby Corporation és a GAMERZONE jutottak el, ők harcolhatnak majd meg tehát egymással az élő fináléban.

mneb-warmup-csgo.jpg

League of Legends

Itt is négy csapat játszott a kvalifikációs szakaszban, név szerint az Afterglow Esports, az iPon Team Horizon Reapers, a vad mokusok és a WiLD Multigaming, a LoL-döntőben pedig végül a vad mokusok és a THR összecsapását láthatják majd a nézők.

mneb-warmup-lol.jpg

Rainbow Six Siege

A legnépesebb mezőny Rainbow Sixben volt, itt öt csapat játszott a selejtezőben: a Grim Ravens, a Salamander, a Spirit Esports, a Team Plague és a WiLD Multigaming. A fináléban pedig a Team Plague és a WiLD Multigaming döntenek majd az első helyről.

mneb-warmup-r6.jpg

A kupa összdíjazása 600 ezer forint lesz: az egyes játékok első helyezettjei 150 ezer forintot, míg a döntők másik résztvevői 50 ezer forintot vihetnek majd haza.

PLAYIT SHOW