• Március végén érkezik a Huawei Mate Xs
  • 8 hüvelykes hajlítható kijelzőt kapott

A Huawei hétfőn egy virtuális sajtótájékoztató keretein belül mutatta be legújabb hajlítható okostelefonját, a Mate X utódját, mely a Mate Xs nevet kapta.

bemutatkozott-a-huawei-legujabb-hajlithato-keszuleke-a-mate-xs.jpg

A 180 fokos hajlíthatóságot biztosító Falcon Wing kialakítás a továbbfejlesztett, cirkónium-alapú zsanérral az eddiginél komolyabb tartósságot biztosít - meg persze a kettős funkciót is, hiszen így a 6.6 hüvelykes (1148x2480) fő- és a 6.38 hüvelykes másodlagos képernyőből egy 8 hüvelykes (2200x2480) tablet varázsolható.

A dupla kijelző természetesen megnövelt funkcionalitással is jár. Aki valódi multitaskingra vágyik, az két alkalmazást is futtathat egymással párhuzamosan, drag-and-drop módszerrel áthúzva a szövegeket és a képeket az egyik applikációból a másikba, a Lebegő Ablak funkciónak köszönhetően pedig egy harmadik alkalmazás is elindítható.

huawei-mate-xs-bejelentes.jpg

A telefont az 5G-képes Kirin 990 chipkészlet hatja, egy 8 magos CPU-val és egy 16 magos GPU-val. A kamerarendszer négy elemből áll: egy 40 MP-es főkamerából, egy 16 MP-es ultraszéles látószögű kamerából, egy 8 MP-es telefotó kamerából és egy 3D mélységérzékelő kamerából. A hajlíthatóságnak és a kétképernyős kialakításnak hála pedig a szelfi- és a portrékészítés is interaktívabbá válik a megszokottnál.

A Mate Xs a Huawei saját, Android-alapú operációs rendszerének legújabb változatával érkezik, melyhez az AppGallery felhozatala biztosítja majd az alkalmazásokat. A készülék Magyarországon elsőként a Huawei Experience Store-ban lesz kapható, méghozzá március végétől, 990 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Támogasd te is a PC Gurut!