• A Showtime berendelte a Halo tévésorozatot
  • Tíz rész lesz, mindegyik egyórás
  • 2019 elején kezdik a forgatási munkálatokat

2013-ban hallhattunk először az élőszereplős Halo sorozatról, amelyet akkor még Steven Spielberg nevével fémjeleztek. Akkor még a Xbox Entertainment Studios égisze alatt készült volna, és az Xbox Live-on akarták elsőként bemutatni, aztán jött volna a Showtime-on a premier.

Azóta sok víz lefolyta Dunán, az Xbox Entertainment Studios megszűnt létezni, de ez sem tántorította el a Microsoftot, és végre révbe ér a projekt. Mert bizony 2019 elején elkezdik forgatni a Halo televíziós sorozatot, hála az említett Showtime-nak. Ha jó ütemben haladnak, még abban az évben be is mutathatják.

A széria első évada tíz darab, egyenként egyórás epizódból fog állni. A showrunner Kyle Killen lesz, akinek a Mind Games és az Awake című sorozatokat is köszönhetjük. Kiki Wolfkill, a 343 Industries berkeiben működő Halo Transmedia osztály feje szerint a sorozat új módon fogja elhozni a rajongóknak a régóta ismert univerzumot, bár meglehetősen nagy kihívás elé néznek, de nagy reménységeik is vannak.

A Halo tévésorozat elkészítésében részt vállal a Showtime mellett a Microsoft, a 343 Industries, Steven Spielberg filmstúdiója, az Amblin Television, valamint terjesztőként a CBS Studios International. Killen mellett pedig executive produceri feladatokat lát el Rupert Wyatt (Az rödögüző), Justin Falvey és Darryl Frank (Foglalkozásuk: amerikai), valamint Scott Pennington.