• Marti O’Donnell-t 2014-ben rúgták ki a Bungie-tól
  • A Destiny zenéje miatt
  • Nemrég együtt töltötte az időt Joseph Statennel és Jen Taylorral
  • Ebből sokan arra következtetnek, hogy talán visszatér a Halo-sorozathoz zenét írni

Marty O'Donnell muzsikáit a Halo: Combat Evolvedtől a Halo: Reachig élvezhettük, és dolgozott az első Destiny-n is, bár az oda szerzett zenéit már nem hallhattuk a játékban (ellenben meghallgathattuk a kiszivárgott Destiny: Music of the Spheres album részeként), hiszen O'Donnell muzsikáját nem használta fel a stúdió, ami ellen a zeneszerző kikelt.

Feltehetően a Destiny kiadója, az Activision nyomására a Bungie végül kirúgta O'Donnell-t, aki eztán beperelte korábbi munkaadóját és meg is nyerte. Szomorú zárása ez egy gyümölcsöző együttműködésnek.

Most viszont O'Donnell egy friss tweetje láttán sokan elkezdtek azon spekulálni, hogy a zeneszerző esetleg visszatér a Halo-sorozathoz, és az új rész, az E3 2018-on bejelentett Infinite muzsikáját már ő szerzi.

marty-odonnell-jen-taylor-joseph-staten-tweet.jpg

A fent látható képen O’Donnell együtt kávézik Joseph Statennel és Jen Taylorral. Előbbi úriember dolgozott a Halo első három részén és a Reach-en, valamint a Destiny-n, majd 2013-as távozása után, 2014-ben csatlakozott a Microsofthoz, ahol jelenleg kreatív direktorként dolgozik. Nem mellesleg néhány Halo-regény is az ő nevéhez fűződik.

Jey Taylort sem kell bemutatni a Halo-rajongóknak, a hölgy kölcsönzi Cortana hangját a Halo: Combat Evolved óta, illetve ő szólaltatta meg Cortana feltalálóját, Dr. Catherine E. Halsey-t is. Vagyis O’Donnell egykori kollégákkal töltött el egy délután, akik közül az egyik magasabb beosztású a Microsoft, azaz a Halo: Infinite kiadójánál.

Persze ez még nem jelenti azt, hogy a zeneszerző tényleg újra Halo-zenét fog készíteni, inkább csak álmodozás és találgatás, mindazonáltal nem is lehetetlen, hogy ezen a találkozón ilyesmiről beszélgettek.

Apró érdekesség még, hogy O’Donnell Steve Downest hiányolja a tweetben, aki Master Chiefet szólaltatja meg az első rész óta.