A Bungie 2014 áprilisában váratlanul megvált a stúdió híres zeneszerzőjétől, Martin O'Donnelltől, akinek elsősorban a Halo-sorozat ikonikus zenéit köszönhetjük. Eddig nem tudtuk, mi áll a dolgok hátterében, a titokra azonban most fény derült, miután a lezárult a stúdióval indított per.

A periratokból kiderült, hogy a feszültségeket az Activision döntése keltette, miután nem használták fel azt a zenét a Destinyhez, amit O'Donnell és Paul McCartney közösen készített. Kezdetben a Bungie kiállt a munkatárs mellett, és tiltakozott, ám O'Donnell elvetette a sulykot: megfenyegette a stúdió többi dolgozóját, hogy ne használják a trailerben az Activision zenéjét, és a sajtótájékoztatókat is igyekezett hátráltatni, mindezt azért, mert szerinte a kiadó rossz hatással volt a Bungie egyébként kollegialitásra épülő kultúrájára. Ez a viselkedés vezetett oda, hogy a Bungie végül kirúgta a zeneszerzőt, a csapat ugyanis az engedetlenségen túl attól tartott, hogy O'Donnell engedély nélkül ki fogja adni a szóban forgó zenét.

A kirúgás után indított pert O'Donnell nyerte, a bírósági ítélet értelmében pedig 95 ezer dollárt kap elmaradt fizetés gyanánt, valamint további 142500 dollárt a 2014-es munkájából termelt profitból, illetve részvényopciót, ám ennek az értéke nem ismert.

bungie-marty-odonnell.jpg