• Folytatást kap a Loki
  • A producer egy Star Wars projektből is kiveszi a részét
  • És ő írja a következő Doctor Strange mozifilm forgatókönyvét is

A Deadline értesülése szerint a májusban érkező Loki hatrészes első évadát követi majd egy második szezon is. A hír azzal együtt érkezett, hogy a sorozat producere, Michael Waldron beszállt Kevin Feige Star Wars-projektjébe, egyúttal ő az írója a Doctor Strange In The Multiverse of Madness-nek is, amihez amúgy a Loki kapcsolódni fog. A hírek szerint Waldron a második évadból is kiveszi a részét, de azt még nem tudni, milyen státuszban.

A Tom Hiddleston által életre keltett Loki a Thorban debütált, mint a címszereplő mostohatestvére és főállású bajkeverő, ám a közönség így hamar megszerette, pláne miután a Bosszúállókban az egész Földet terrorizálni kezdte. Loki eztán fontos szerepet kapott a Thor: Sötét világban és végre megbékélt testvérével a Thor: Ragnarökben. Ám hiába minden furmány, a Bosszúállók: Végtelen háborúban Thanos megölte, s mivel Banner csak azokat hozta vissza az életbe, akiket a Végtelen Kövekkel pusztítottak el, Loki nem támadhatott fel (újra).

Azonban, amikor a Bosszúállók visszautaztak a múlt különböző pontjaiba a Bosszúállók: Végjátékban, a New York-i csata után sikerült egy visszafordíthatatlan hibát véteniük: Loki a Tesseract megszerzésével megszökött a fogságukból, így Thor nem vihette vissza az Asgardra, hogy feleljen a bűneiért. Ezzel létrejött egy alternatív valóság, és mi az itteni Lokit követhetjük majd a sorozatban, nem azt, akit a filmekben láttunk (leszámítva a Végjátékot).

Ez már csak azért is érdekes lesz, mert a csínytevés eme istene jellemben még ott tart, ahol a másik változat a Bosszúállók végén és a Thor: Sötét világ elején állt, vagyis még nem békélt meg a testvérével, nem találkozott a nővérével, nem foglalta el Asgard trónját és nem bánt el Odinnal. Viszont sikerült teljesítenie a Thanos által rábízott feladatot: megszerezte a Tesseractot.

loki-series.jpg