• Vasárnap nem rendezték meg a Forma-1 idénynyitó versenyét
  • Helyette több online futamot követhettek a sportág kedvelői

A sportvilágot szinte teljesen megbénította a koronavírus-járvány, többek között a Forma-1-es szezon sem startolt el most hétvégén Ausztráliában - sőt, legkorábban májusban, Hollandiában kezdődhet meg a 2020-as versengés.

Addig marad az online tér, amit igyekeznek is kihasználni: több virtuális futam is volt vasárnap (persze nem hivatalos formában), így kedveskedve az éhen maradt rajongóknak, a legnagyobb figyelem pedig a Veloce Esports által szervezett "Not the AUS GP" nevű futamot övezte. Nemcsak azért, mert ezt az F1 2019-ben vívták, hanem mert a mezőnyben ott volt több aktuális és volt F1-pilóta is, mint Lando Norris, Stoffel Vandoorne vagy Esteban Gutierrez.

bereznay-daniel-nyerte-a-virtualis-ausztral-nagydijat-valodi-f1-pilotakat-legyozve.jpg

Számunkra azonban ennél is fontosabb, hogy ott volt az indulók között napjaink egyik legismertebb hazai esportolója, Bereznay Dániel, aki harmadik helyen zárt az Alfa Romeo színeiben az F1 Esports Series 2019-es szezonjában. A magyar versenyző pedig ezúttal is bizonyította, hogy nem véletlenül tartják őt sokan jelenleg az egyik legjobb szimulátorpilótának, Dani ugyanis a pole pozícióból indulva, rajt-cél győzelemmel nyerte meg a virtuális Ausztrál Nagydíjat.

Norris a hatodik, Gutierrez a tizedik, Vandoorne pedig a tizenötödik lett, de érdemes szót ejteni a Real Madrid kapusáról, Thibaut Courtois-ról is, aki szintén ott volt a mezőnyben, és végül a tizenegyedik helyen zárt.