• Bill Gates nem rajong a kriptovalutákért
  • Számos indokot sorolt fel amellett, hogy miért káros a teljes anonimitás

Nem csak a Facebook vette fel a kesztyűt a kriptopénz ellen, egy Redditen lezajlott Ask Me Anything (AMA) során Bill Gates nyilvánvalóvá tette, hogy nem tartja előnyösnek a kriptovaluták egyik legfőbb jellemzőjét, a teljes anonimitást.

Több hozzászóláson keresztül kifejtette, hogy a gyakran előnyként emlegetett tulajdonság számos negatív hatást vált ki, többek közt a pénzmosást és a terroristacsoportok támogatása is sokkal könnyebb általa. Sőt, egészen odáig elment, hogy nem csak közvetetten, hanem közvetlenül is felelős számos ember haláláért.

„A kriptovaluták legfőbb tulajdonsága az anonimitás. Nem hiszem, hogy ez egy jó dolog. A kormányzat képessége, hogy felfedje a pénzmosást, adókerülést és a terrorszervezetek támogatását, jó dolog. Jelenleg arra is használják a kriptopénzt, hogy fentanilt és más drogokat vásároljanak rajta, tehát a technológiák azon ritka csoportjához tartozik, mely közvetlenül is felelős emberek haláláért” – fejtette ki Gates.

A heroinhoz hasonló hatású készítmény tízszer erősebb, mint a heroin, és az elmúlt évben megszaporodtak az illegálisan előállított fentanilhoz köthető halálesetek száma.bitcoin-2.jpg

Arra azonban nem szolgált válasszal a volt vezér, hogy mégis mikor normalizálódhat a videokártyák piaca, melyről az Nvidia előrejelzései sem túl bizakodóak.