Bioshock szárnyalás és folytatásNagyon sokat vártunk rá, napról-napra pozitívabb véleményt fejtettünk ki róla, és végül egyáltalán nem kellett csalódnunk a végleges változatban. A PC Gurunál Sasa ránotta le a leplet a Bioshock című akciójátékról, ám más lapok cikkírói is legalább ilyen szép megfogalmazásban közölték a lényeget: az Irrational Games (vagyis újabb nevén a 2K Boston) legújabb üdvöskéje jött, látott, és győzött. A fantasztikus látvány, a megdöbbentő grafika, a változatos - ám jól láthatóan leegyszerűsített - szerepjátékelemek sokasága, és legfőképp mindez egyben egyértelműen arra ösztönözte az online és offline sajtót, hogy 90% feletti értékeléssel ékesítsék eme becses remeket. Most azonban nem kegyelmezünk, és újabb fontos információkat közlünk számotokra a játékról.

Először is olvashattuk nemrégiben, ahogy Strauss Zelnick - a Take-Two nagyfőnöke - ódát zengett a Bioshockról, ugyanis az alig egy hónap leforgása alatt másfél millió eladott példányszámot produkált. A készítők máris elgondolkodtak egy PS3-változaton - bár ez még nem kapott hivatalos álláspontot! -, s ezen kívül mi már gyanítjuk, hogy a folytatás bejelentése sem várat magára sokat. Hopp, várjunk csak egy pillanatot: hiszen máris van erről is egy kis friss fejlemény.

Bioshock szárnyalás és folytatásIsmét Strauss Zelnick a főszereplő, hiszen egy érdekes elméletet hozott fel: véleménye szerint a Bioshock már most nagyon fontos pozíciót szerzett a kiadónál, így szerinte egyáltalán nem kizárt, hogy kétévente újabb epizódok követnék egymást. Ez természetesen jelenleg azt takarja, hogy 2009-re érkezne egy Bioshock 2 nevezetű remekmű. Sajnos mindez nem kapott semmi megerősítést - bár szerény véleményem szerint Zelnick szava elég nyomós indok lenne a bizakodásra -, azonban ekkora siker láttán ki ne lovagolná meg újra ezt a címet?