• Hatszor halasztották el a vírus miatt a Misson: Impossible 7 forgatását
  • A biztosító nem hajlandó kifizetni a Paramount számította veszteségeket
  • 2022. május 27-én debütál az életveszélyes mutatványokat tartalmazó film

Az eddig közölt nyilatkozatok és forgatási felvételek alapján különösen látványos lesz a Mission: Impossible 7. Ami egyben azt jelenti, hogy Tom Cruise-ék számos életveszélyes mutatványt hajtottak végre a kamerák előtt. A Paramount nem véletlenül kötött biztosítást 100 millió dolláros korláttal a produkcióra. Ez a védőháló az olyan veszteségek fedezésére szolgálhat, amelyek akkor következnek be, ha a stáb kulcsfontosságú tagja betegség, halál vagy emberrablás miatt nem áll rendelkezésre.

Friss hír, hogy a Paramount perli biztosítóját. A Chubb ugyanis csupán 1 millió dollárt fizetett a koronavírus okozta veszteségekért, holott 2020 februárja és 2021 júniusa között hatszor halasztották el a forgatást a járvány miatt. A stúdió természetesen az alkotók egészségének védelmével indokolja a csúszásokat, a biztosító viszont azzal védekezik, hogy a kormányzati utasításra történő leállásokért pusztán 1 millió dollárt kötelesek fizetni.

tom-cruise-mission-impossible-7-mask-1.jpg
(A kép forrása: Variety)

Mivel az olaszországi és angliai forgatást a helyi tiltások és a megugró vírusos esetszámok miatt napolták el többször is, feltehetően komoly jogi vita követi majd az esetet. Pontosan nem tudni, hogy a Paramount mennyit követel, az egyéni megbetegedés miatt külön fizetett 5 millió dollár viszont állításuk szerint a teljes veszteség mindössze kis részét érinti.

Akárhogyan is, a film 2022. május 27-én mozikba kerül. Cruise mellett Pom Klementieff (Bosszúállók: Végtelen háború), Vanessa Kirby (Pieces of a Woman), Hayley Atwell (A hangya), Rebecca Ferguson (Álom doktor), Angela Bassett (Fekete párduc) és Simon Pegg (Haláli hullák hajnala) alakítják a főszereplőket. Ti várjátok már a premiert?

mission-impossible-7-empire-magazine.jpg
(A kép forrása: Universal Movies)