A 2K Games januárban jelentette be, hogy jön a Borderlands: The Handsome Collection, amiben a Borderlands 2 és a Borderlands: The Pre-Sequel, valamint ezek összes DLC-je helyet foglal -- egy játék azonban hiányzik a kollekcióból, mégpedig az eredeti Borderlands. Nos, most megtudtuk, hogy miért.

A Borderlands: The Handsome Collection a Gearbox Software producere, James Lopez elmondása szerint részben azért nélkülözi az eredeti játékot, mert technikai szempontból egészen másmilyen volt, mint az azt követő programok, így csak a két legutóbbi részt volt értelme Xbox One és PS4 konzolra átríni.

Másrészről a marketing is közrejátszott, a Borderlands 2 ugyanis nagy siker volt, Handsome Jack karaktere nagyon betalált, így ezt szerették volna meglovagolni a The Handsome Collectionnel, amibe így nem fért bele az első Borderlands, nehéz lett volna ebbe belemagyarázni egy ilyen címmel.

Mindez persze sovány vigasz azoknak, akik egy teljes kollekcióra vágytak, de Lopez elhintette, hogy valamilyen jutalommal készülnek azoknak, akik már az előző generáción tagjai voltak a Borderlands világának.