• Elmarad a 2020-as E3
  • Vizsgálják egy online formátum lehetőségét

Már az elmúlt napokban is érezhetően szorult a hurok az E3 szervezőinek nyaka körül a koronavírus-járvány, illetve az ennek következtében sorra elmaradó rendezvények miatt. Ma reggelre pedig tovább fokozódott a helyzet: több forrás is arról számolt be, hogy az Entertainment Software Association kész lefújni a rendezvényt.

Nos, a találgatásoknak ezennel vége: a szervezők tengerentúli idő szerint szerda reggel bejelentették, hogy elmarad a 2020-as E3.

breking-hivatalosan-is-lefujtak-az-idei-e3-at.jpg

"Gondos mérlegelést követően az iparági szereplők - a rajongóink, a dolgozóink, a kiállítóink és a régi partnereink - egészsége és biztonsága érdekében ameghoztuk a nehéz döntést, miszerint lefújjuk a június 9. és 11. között, Los Angeles városába tervezett E3 2020-at" - áll az ESA közleményében, melyben természetesen a globális koronavírus-járványra hivatkoznak.

A szervezők biztosítottak mindenkit afelől, hogy minden korábban felmerült költséget visszatérítenek a kiállítóknak és a látogatóknak. Emellett hozzátették azt is, hogy vizsgálják egy esetleges online formátum lehetőségét, hogy ezzel pótolják a júniusi rendezvényt. Ezek azonban még csak tervek, konkrétumok még nem hangzottak el - egyelőre még az sem biztos, hogy lesz-e belőle valami, és ha igen, akkor kik vehetnek részt rajta.

Ami pedig a távolabbi jövőt illeti: 2021-ben is szeretnének E3-at, méghozzá élő, de újragondolt formában.

Támogasd te is a PC Gurut!