• Több forrás szerint elmaradhat az E3 2020
  • A bejelentésre akár már ma

Bár nem olyan régen az E3 szervezője, az Entertainment Software Association (ESA) még azt mondta, hogy nincs tervbe véve a rendezvény elhalasztásának a lehetősége. Mostanra viszont nagyon úgy tűnik, hogy fordult a kocka: több, megbízható iparági forrás arról számolt be, hogy több érintett kiadó szerint az ESA komolyan fontolgatja a halasztást. Van aki szerint még zajlanak a tárgyalások, de akad olyan is, aki már egyenesen mai hivatalos bejelentésről beszél.

Persze ez egyelőre - még ha hitelesnek és megalapozottnak is nevezhető - még csak pletyka, úgyhogy kéretik aszerint kezelni a hivatalos bejelentésig. De ha tényleg elmarad az E3 2020, akkor felmerül a kérdés, hogy az érintett kiadók miként kezelik majd a helyzetet, hiszen az új Xbox mellett egy egész sor játékot itt mutattak volna be először.

Az amúgy is fél lábbal már sírban levő E3 mögül nemrég még egy társszervező is kifarolt, és legrosszabb esetben még az is lehet, hogy a koronavírus üti be az utolsó szöget a rendezvény koporsójába.

bajban-az-e3-egeszsegugyi-veszhelyzetet-hirdettek-los-angelesben.jpg

A cikk kikerülésének pillanatában jutott tudomásunkra a rendezvényen résztvevő Devolver Digital tweetje is, mely szintén nem biztat túl sok jóval, bár a kiadó fura humorát ismerve még az elszántabbak hitegethetik magukat azzal, hogy csak poénkodnak...