• A Paramount megrendelte a Sikoly 6. részét
  • Visszatér Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezőpárosa
  • Ismét James Vanderbilt és Guy Busick írják a forgatókönyvet
  • A Sikoly 5-ről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezők (Aki bújt és a V/H/S) számára álomszerűen alakultak az elmúlt hetek. A Sikoly 5 minden idők egyik legsikeresebb folytatása lett a horror műfajban, a kritika és a széles közönség egyöntetűen szellemes, vicces, fordulatos, de az alapanyag stílusát megtartó produkcióként hivatkozik a műre. Kritikánkban olvashatjátok, hogy a zsáner aktuális kérdéseit is tematizálták, kortárs tendenciákat parodizáltak az alkotók.

Az alkotópáros elmondta, hogy vannak ötleteik a folytatásra nézvést, sőt a sorozat visszatérő hősnője, a Sidney-t alakító Neve Campbell máris kifejezte, hogy szívesen része lenne egy esetleges következő felvonásnak. A rajongók ugyanakkor több ízben megkérdőjelezték a folytatás szükségességét, különös tekintettel arra, hogy a friss epizódban távozott egy a széria tartóoszlopának számító karakter is.

image-1d.jpg
(A kép forrása: Entertainment Weekly)

Az elsöprő siker láttán – a Sikoly egy hétvége erejéig még a Pókembert is lenyomta a jegypénztáraknál – viszont természetesnek tűnik, hogy a Paramount zöld utat adott a hatodik résznek. Ismét Bettinelli-Olpin és Gillett felelnek a rendezésért, illetve forgatókönyvírói minőségében visszatér James Vanderbilt és Guy Busick a stábba. A történetet illetően egyelőre nem érkezett információ, ahogy a gyártás kezdőidőpontját sem tűzték még ki. A One Take News értesülése szerint viszont Neve Campbell hamarosan csatalkozhat a produkcióhoz. Ti örültök a bejelentésnek?