• Egy darabig nem tér vissza a Call of Duty a jövőbe
  • Nagy az esély rá, hogy a második világháborút is kihasználják még
  • Más történelmi korszakok is szóba jöhetnek a jövőben

A Call of Duty nagyon sokáig használta a második világháborút szintérül, aztán egyszer csak elindult a jövőbe, megjártuk a hidegháborút, a jelenkor hadszíntereit, végül kikötöttünk a közel s távoli jövőben is. Aztán most egy elegáns kanyarral visszatérünk a gyökerekhez a a Call of Duty: WWII-val, és újra a második világégés poklába ugorhatunk fejest.

És az Activision vezérigazgatója, Eric Hirshberg szerint maradunk is egy jó darabig. A Game Informernek elmondta, hogy a „második világháború és az egyéb történelmi korszakok igencsak gazdag területek” és nagy eséllyel ezeket fogják felfedezni a sorozattal a jövőben. Persze semmit sem erősíthet meg évekkel előre.

Nos, személy szerint azt mondom, jó is lenne, ha a Call of Duty maradna a múltban. A jövőben vagy a jelenkorban játszódó FPS-ből és TPS-ből Dunát lehetne rekeszteni, ellenben történelmi korokba vezető mostanság ritkán van – bár pár év múlva meg lehet, ezektől lesz csömörünk, mint anno, a Call of Duty és a Medal of Honor fénykorában.

Bár nem ez lenne az első eset a CoD történelmében, de azért mai grafikával ütős lenne egy afrikai hadjárat, esetleg visszatérni Ivo Dzsimára (és ezzel újra átélni Pearl Harbort), de akár a koreai és vietnami háború is jól mutatna egy Call of Duty-ban. Az első világháború sem lenne rossz, de a Battlefield 1 árnyékában azt nem biztos, hogy meglépnék.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!