Tudtuk, hogy a Call of Duty: Modern Warfare Remastered nem lesz örökké az Infinite Warfare-hoz kötve, előbb-utóbb önállóan is elérhetővé válik, hiszen így hozhat még néhány extra dollárt az Activisionnek. Nos, ez a nap elérkezett, tegnap felkerült a Steamre a játék, de az öröm nem éppen felhőtlen.

Egyrészt, ott az ára, amitől már felszisszent pár játékos. A 39,99 eurós, vagyis nagyjából 12 000 forintos árcímke elég húzós egy lassan egyéves játék esetében – és közben diszkréten eltekintettem attól, hogy egy 10 éves játék felújított változatáról van szó.

De egyáltalán nem csak azért érdemelt ki – jelen sorok írásakor – 518 negatív kritikát (364 pozitív), mert drága. Sokkal inkább azzal tett szert ennyi leértékelésre, mert a port pocsékul sikerült. Több kritika is megemlíti, hogy az egérmozgás borzalmas és nem lehet állítani, de a FOV is hiába variálható, annak effektíve nincs hatása arra, amit látunk. Emellett nagyon sokan kritizálják a sebességet, ami elvileg 90 fps lenne, de néha 45-nek sem érződik.

Amiben viszont szinte minden kritika egyetért, az az, hogy a többjátékos mód halott. Kevés a játékos, azok tetemes része csaló. Ilyen formában pedig pláne durva elkérni a játékért 40 eurót. Meg még további 14,49-et (bocsi, most csak 9,70-et) a Variety Map Pack DLC-ért, ami az eredeti Modern Warfare négy, akkor még ingyenes pályáját tartalmazza.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!