Tegnap mi is megírtuk, hogy a Call of Duty: Modern Warfare Remastered PC-n is megkapta a Variety Map Packet, ami az eredeti Call of Duty 4: Modern Warfare négy klasszikus pályáját hozza el a játékosoknak, természetesen felújított formában. A DLC ára 15 dollár. Ezt sokan nevetségesnek tartják, és nem egy rajongó kikelt magából a Redditen.

Az egész azzal kezdődött, hogy valaki feldobta: 2009-ben ezek a térképek kevesebb mint 5 dollárba kerültek konzolon, PC-n pedig ingyenesek voltak, most pedig minden platformon 15 dollárt kérnek el a játékosoktól. Sokan megjegyezték, hogy anno remélték, hogy a DLC-k már az alapjátékban benne lesznek, és nem kell majd külön megvásárolniuk.

Aztán az egyik felhasználó, Arsalan85 rámutatott, hogy ez egy remek üzleti húzás. A Modern Warfare Remastered voltaképpen csak egy 20 dolláros extra volt a Call of Duty: Infinite Warfare drágább kiadásai mellé. 80 dollárért vehettünk két játékot. Ha a remasterelt Modern Warfare-t külön adták volna ki, az is 50-60 dollárba került volna.

Na már most ezt a csekély 30-40 dolláros különbséget valamivel le kell dolgozni. Mivel lehetne jobban, mint a DLC csomagokkal? Két-három 15 dolláros DLC és putty, már meg is van a Call of Duty: Modern Warfare Remastered teljes ára. Így lesz egy 20 dolláros bónusz játékból 50-60 dolláros teljes játék, amit viszont továbbra is csak a 80 dolláros Infinite Warfare Legacy Editionhoz vásárolhatunk meg.

„A maga módján zseniális/ördögi lépés” – írta Arsalan85. „Meggyőzik az embereket, hogy vegyék meg az Infinite Warfare-t, amit talán nem is akarnak, aztán meg kapnak egy másik bevételi forrást a Modern Warfare DLC-ken keresztül.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!