Szeptemberen fog megjelenni Peter Molyneux első kísérleti játéka, a Curiosity: What's in the Cube, melyben nem igazán az a kérdés, hogy mi rejtőzik a rejtélyes kockában, hanem az, hogy a játékosok mennyi pénzt hajlandóak arra áldozni, hogy kiderítsék a titkot. A játékhoz számtalan DLC tartozik, amivel egészen kicsi és abszurd mennyiségű pénzt is költhetünk: a legdrágább véső 18 millió forintot kóstál.

Molyneux szavaival élve: „a Curiosity: What's in the Cube a legnagyobb rejtély, amit a digitális világban közzétettek.” A tervező egy életeket megváltoztatni képes valamit rejtett el a kockában, s szerinte még a híradásokba is bekerülhet a játék.

Bárhogy is legyen, nem mindenkit fogott meg a Curiosity alapötlete, de sebaj, hiszen nem ez lesz az egyetlen kísérleti játéka az öregnek. A Polygon stábjának ma jelentette be, hogy már dolgoznak a második játékon, mely „a világ eddigi legnagyobb kooperatív kísérlete lesz.”

A program a Cooperation nevet kapta, s magának a tervezőnek is gondjai akadtak, mikor körbe kellett írnia az agyszüleményét. Elmondása szerint egy amolyan közösségi játék, de kompetitív és a kötélhúzás inspirálta. Egyszóval még nem tudjuk, hogy pontosan mi is lesz a feladatunk.