Reggie Fils-Aime

Amerikában ezerrel dübörög a Wii U, és, ha minden igaz, már nekünk sem kell sokat várnunk a gép premierjéig. Ugyanakkor az elemzők és a befektetők aggódnak, mert a Nintendo minden eladott konzolon pénzt veszít, ami ama tény ismeretében, hogy a Wii U kifejezetten gyenge konstrukciónak tűnik, nem épp kellemes információ.

Nos, ha hihetünk Reggie Fils-Aime amerikai Nintendo-elnöknek, akkor mindez kiküszöbölhető, ha a kedves vásárló nemcsak a gépet, de egy hozzá tartozó játékot is vesz.

"Az üzleti modellünk nem változott meg drasztikusan. Ez annyit tesz, hogy ha a vásárló befizet egy darab szoftverre a konzol mellé, máris profitot termeltünk. Végső soron tehát a modell most is abból áll, hogy felépítsünk egy hardveres bázist, majd ehhez szorosan kössük hozzá a játékokból befolyó összegeket, mely persze a felhasználói élmény minőségétől függ. Ha mindezt elérjük, akkor elmondhatjuk, hogy sikeres céges stratégiával rendelkezünk." -- fogalmazott Reggie.

Ha igaza van a Nintendónak, akkor még sincs olyan közel a teljes árú játékok halála, holott egyre több szakember kongatja a vészharangot a drága fejlesztői költségek és a lassan fejlődő hardverek miatt. A Wii U eladásairól egyébként még nincsenek információk, noha valószínű, hogy az első két évében jól fog szerepelni a gép.