Eredetileg ebben a hónapban jelent volna meg a nevezetes dínós film licencéből készített epizodikus kaland első része, amely inkább a karakterekre, mint az akcióra helyezi a hangsúlyt, a készítők szándéka szerint ezzel a zseniális Heavy Rainre hajazva (döntéshelyzetek és QTE-betétek, melyek befolyásolják a végkifejletet, sőt hősünk akár meg is halhat), és amelynek története a mozi után játszódik, elvarrva néhány nyitott szálat, például azt, mi történt a tragikus sorsú Dennis Nedry borotválkozóhabos flakonjával, illetve az abba zárt embriókkal. A játékban ennélfogva új szereplőkkel találkozunk, és a jól bevált hüllők (Tyrannosaurus, Velociraptor, Dilophosaurus, Parasaurolophus és Triceratops) mellett lesznek soha nem látott dögök is, mint például a Troodon.

A Telltale pár napja azonban váratlanul bejelentette, hogy a Jurassic Park: The Game kiadását őszre tolják. Az indoklás az ilyenkor szokásos: a készítők szerint annyira jól sikerült a cucc, hogy úgy látták, ha tovább csiszolhatják a terméket, sokkal jobb élményt tudnak majd nyújtani a játékosoknak. A cég elnöke, Dan Connors az ezt bejelentő levélben ugyanakkor egy szokatlan gesztust tett: miután a szériára már fogadták az előrendeléseket, és ezekből szép mennyiség össze is jött, úgy döntöttek, visszafizetik a befizetett összeget, sőt az előrendelők ezzel együtt fájdalomdíj gyanánt választhatnak is egy játékot ingyen a Telltale teljes katalógusából -- minderről e-mailben kapnak értesítést az érintettek.

Mindezekkel együtt egy érdekes kérdés is felmerült. Az említett közleményben ugyanis a TTG kiemelte, hogy ezzel a lépéssel multiplatform megjelenésre számíthatunk, hiszen a PS3-as verzió eredetileg is őszre lett kiírva, így a csúsztatás csak a PC/Mac verziót érinti. Ugyanakkor, ahogy mi is beszámoltunk róla, a kaliforniai vállalat bejelentette, hogy visszatér a Microsoft konzoljára, ezzel együtt pedig azt is közzétették, hogy a Jurassic Park Xbox 360-ra Észak-Amerikában ősszel egyetlen lemezen jelenik meg, a teljes szériát tartalmazva. Ha azonban ez továbbra is igaz -- márpedig a tegnapi napig a Telltale még nem reagált az ez irányú megkeresésekre --, felmerül a kérdés, hogy egy teljes kiadás mellett marad-e az epizodikus „csöpögtetés” PS3-ra és PC-re, illetve Macintoshra (ami kevéssé indokolható megoldás lenne), vagy a San Rafael-i srácok feladják elveiket, és ezúttal egy komplett játékot kapunk minden platformra. Reméljük, hamarosan erre is választ kapunk -- addig is íme a legújabb előzetes!