• A Cyberpunk 2077-ben elhagyhatjuk Night City-t
  • Felderíthetjük a körülötte fekvő senki földjét
  • Vagy beléphetünk a cyberspace-be

Az eddig látott videók alapján Night City hatalmas város lesz, rengeteg bejárható területtel – és mivel felhőkarcolók között jövünk-megyünk, nyilván ezek közül néhányba benézhetünk majd, szóval a játéktér függőlegesen is nőni fog. Ám nem az egész Cyberpunk 2077 játszódik itt, alkalmunk lesz elhagyni a várost.

Night City körül fekszik a senki földje (Badlands), árulta ezt el Pawel Sasko küldetés tervező a VG24/7-nek. Ez afféle poszt-apokaliptikus világ, mindenütt összedőlt házak és roncsok hevernek, itt láthatjuk azon katasztrófák eredményét, amik 2020-tól 2077-ig sújtották a világot. És ezt a kellemesnek nem mondható területet bizony felfedezhetjük, sőt még küldetések is vezetnek ide. Apropó, már láthattuk egy rövid időre e vidéket, az E3-as trailer végén ugyanis itt jelenik meg a Keanu Reeves által alakított digitális személy, Johnny Silverhand.

A senki földje természetesen nem lakatlan, az úgynevezett Nomádok irányítják. Ők nem csak egy szimpla frakció, akikbe belebotlunk, a játék elején V hátteréül a Nomádokat is választhatjuk. A szintén küldetéseket tervező Mateusz Tomaszkiewicz a Game Informernek árulta el, hogy ez a csoport afféle utazó közösség. Járják az államokat és néha letáboroznak a nagyobb városok körül. Még ellenfeleik is vannak, egy másik frakció, ami lényegében a Nomádok közül kitett emberekből állt össze. A játék során kapcsolatba kerülnek egymással, nem feltétlen békés módon.

Tomaszkiewicz egyelőre nem tudta megmondani, mekkora lesz a Cyberpunk 2077, mert a fejlesztés ezen szakaszát még nem zárták le, de annyit azért elmondott, hogy ha szereted a nagy, nyílt világú játékokat, akkor ez a program határozottan neked készül.

Annyit azért tudni, hogy a Cyberpunk 2077 hat fő körzetre lesz szétosztva – ebben valószínűleg benne van a senki földje –, valamint játéktérnek ott lesz még a cyberspace, egy afféle „virtuális álom”, ami semmivel sem lesz barátságosabb hely, mint a város körüli terület.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!