Tegnap a CD Projekt RED kellemes meglepetéssel szolgált: megmutatták nekünk a Cyberpunk 2077-et mozgásban. Nagyjából ugyanazt láthattuk, mint amit a média kiválasztott tagjai az idei E3-on és a Gamescomon. Na de miért várt erre ilyen sokáig a csapat?

A választ egyrészt megtudhatjuk magából a videóból, már ha elcsípjük a legeslegutolsó képkockát, ahol egy titkosított üzenetet hagyott a CD Projekt RED, amiben elmagyarázzák, miért is hezitáltak ilyen sokáig. A visszafejtett üzenetet a Redditen olvashatjátok el.

De a választ tömörebben a stúdió feje és a Cyberpunk 2077 direktora, Adam Badowski is megfogalmazta. Elmondása szerint azért vártak ennyit a játékmenet bemutatásával, mert minden, amit látunk, vagyis több karakter arca és mimikája, a netrunning, a járművek fizikája, az RPG elemek tűzharcokra gyakorolt hatása, vagy éppen az UI, szóval szinte minden meg fog változni a végleges játékra.

És tekintettel arra, hogy a múltban nem egy játékot – köztük a The Witcher 3: Wild Huntot – ért negatív kritika azért, mert a trailerekben vagy játékmenet videókban máshogy nézett ki, ezért kicsit tartottak attól, hogy bemutassanak egy olyan demót a nagyérdeműnek, ami tényleg máshogy néz ki, mint ahogy a végleges játék fog.

Ugyanakkor látták, hogy nagyon érdekli az embereket, mit láthatnak a kiválasztottak a zárt ajtók mögött, ezért végül leküzdték félelmeiket, és megmutatták nekünk azt a bizony 48 perces videót a demóból. „Ez az, ahogy a Cyberpunk 2077 ma kinéz. Mondjátok el, szerintetek milyen” – fejezte be gondolatát Badowski.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!