• PS4-re és Xbox One-ra is megjelenik a Cyberpunk 2077.
  • A játék ezen felül PC-re is kapható lesz.
  • Esélyes a nextgen változat is.

Az E3 legnagyobb durranása vitathatatlanul a Cyberpunk 2077 volt, mely játékot a The Witcher 3: Wild Hunt alkotóinak legújabb akció-RPG-jeként érthetően hatalmas érdeklődés övez. Azt már tudjuk, hogy belső nézetű sci-fit kapunk komoly szerepjátékos vénával és hatalmas, szabadon bejárható világgal, a zárt ajtók mögött bemutatott program látványvilága azonban olyan brutálisra sikerült, hogy a szaksajtó eleinte nem hitte, hogy a Cyberpunk 2077 még ebben a hardvergenerációban kapható lesz.

Pedig bizony ez a helyzet: pár érdeklődőnek fű alatt már a helyszínen is megerősítették, hogy "kurrens gépek a cél", de azóta a hivatalos weboldalra is felkerült a PS4 és az Xbox One logója, avagy az idén ötödik születésnapjukat ünneplő masinák birtokosai is összeszorított fogakkal várhatják a Cyberőunk 2077 megjelenését -- ami egyébként a távoli jövő homályába vész. A PC-s változat természetesen kezdettől fogva egyértelmű volt, az E3-ra is azt vitte magával a fejlesztő CD Projekt RED, és tekintve, hogy nagyon is durva konfiguráció kellett a demó futtatásához, esélyes, hogy a nextgen konzolok is kapnak majd egy változatot a Cyberpunk 2077-ből.

Hogy mindez mikor várható, jó kérdés. Azt tudjuk, hogy a játék kint lesz a gamescomon, amin természetesen a PC Guru csapata is képviselteti magát, a megjelenést illetően azonban 2019 vége előttre nem szívesen tippelnénk.