A Rockstar Games a GTA 5 megjelenése óta gyakorlatilag Dagobert bácsi módjára úszkál a pénzben (három nap alatt egymilliárd dollárt kerestek), annyira jó munkát végeztek; a csapat most egy kicsit hátradőlhet, s elgondolkozhat azon, hogy a DLC-k mellett mit szeretnének a jövőben csinálni -- az alelnök és társalapító például a Bully folytatásának látna neki egyszer.

Dan Houser személyes kedvence a 2006-ban sok balhé közepette megjelent játék, s tudja nagyjából, hogy mit szeretne kezdeni a folytatásban, de konkrét terv egyelőre még nincs. „Sok különböző irányba elindulhatna egy folytatás.” -- mondta a Polygonnak adott interjújában.

Egy Bully 2 azonban nem volna egyszerű eset, hiszen az utóbbi években az Egyesült Államokban fontos téma lett az iskolán belüli, s az internet miatt nem ritkán azon túlra is kinyúló erőszak. A Rockstar azonban úgy véli, hogy az ipar fejlődött már annyit, hogy érettebben tudjon kezelni egy ilyen témát, s így nyugodtan tudnák részletezni a játékot, ami az előd esetében nem sikerült.

House emlékszik arra, hogy kényszerűségből milyen rossz volt a marketing, hiszen nem tudták elmondani, milyen a játék, s annak főszereplője, aki egyébként semmiképpen sem olyan gyerek, aki mások életét teszi pokollá, ellenétben azzal, amit az utólag nagyon erőteljesnek jellemzett cím sugall.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!