• Már kinn a játék
  • De a szerverekkel még adódnak problémák
  • Például random szétkapcsolások formájában

Ha teljesen random elszáll a net, az igen sok bosszúságot tud okozni és legalább ennyire frusztráló, ha egy online játékban szétkapcsol a szerver. A hét elején egy Souaïb "carn" Hanaf nevű Diablo 4 játékos (és streamer) megnyerte a Diablo 4 versenyt, és ő lett az első játékos, aki elérte a 100. szintet Hardcore módban. Ez a mód azért is nehéz, mert permadeath van benne, azaz a játék véglegesen törli a karaktered, ha akár csak egyszer is megölnek a kaland során. Hanaf – bár megszerezte az első helyet a ranglistában – kitartóan játszott tovább, viszont nemrég a Diablo 4 szervere úgy döntött, hogy megtréfálja.

Kidobta a játékost a főmenübe (a klip ITT tekinthető meg), aki aztán meglepődve tapasztalta, hogy a karaktere sehol sincs, ami miatt pánikszerűen keresgélni kezdett a játék menüjében. Sajnos a karaktere végleg eltűnt, azzal a 82 órával együtt, amit azzal töltött, hogy a karaktert 100-as szintre húzza. Az internettel semmi problémája nem volt (legalább ezt állítja), szóval szerinte a Diablo 4 szervere lehetett a ludas, ami tolt egy szétkapcsolást, éppen a legváratlanabb pillanatban. Hanaf karaktere ezzel ment a levesbe, ő pedig Twitteren panaszkodik, hogy a Blizzard igazán kezdhetne már valamit a szerverek stabilitásával, mert ez már több játékuknál is előfordult.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.