Az utóbbi hetekben eléggé reflektorfénybe kerültek a loot boxok, elsősorban a Star Wars Battlefront 2-nek köszönhetően. A belgák már odáig jutottak, hogy az ilyesmit egész Európában betiltanák, de a játékosok se állnak sokkal vidámabban a dologhoz. Ezt a témát próbálta kicsit humorosabb szemszögből megközelíteni az a Rip and Tear névre hallgató fórumozó, aki elkészítette a Doom Loot Box Modot.

doom-loot-box.jpg

A mod, ahogy azt a neve is sugallja, nem csinál mást, mint eltávolítja a fegyvereket és erősítéseket, a helyükre pedig vagy rak egy ládát, vagy nem. Ezeket a ládákat kulcsokkal nyithatjuk ki, melyeket a lelőtt ellenfelek dobhatnak, bár elég kicsi eséllyel. Hogy a ládában mi lapul, az teljesen véletlenszerű, fegyverekre és erősítésekre egyaránt számíthatunk. A menüben továbbá feltűnik egy bolt is, ahol első pillantásra valódi pénzért lehet kulcsokat és ládákat venni, ez azonban természetesen nem működik.

A mod az első visszajelzések alapján nagy sikert aratott a játékosok körében, bár a fórumon több hozzászóló is hiányolta a különféle kinézeteket és a túlárazott DLC-ket.