Az elmúlt napokban több friss hír is érkezett a tavalyi DOOM-ról: először a DLC-k tűntek el a digitális boltok "polcairól", aztán egy új mérföldkövet ért el az ördögi program a Steames eladások terén. A második hírnek bizonyára mindenki örült, viszont a letölthető tartalmak eltűnése miatt szerintem többen felvontuk a szemöldökünket. Szerencsére a Bethesda most megerősítette azt, amiben szerintem mindnyájan reménykedtünk:

Webshop ajánló
Doom
  • PC
  • XBOX One
  • PS4

Mindenki számára ingyen elérhetővé teszik a korábbi három fizetős, többjátékos módot bővítő DLC-t az új frissítéssel. Ez remélhetőleg kedvez majd a némileg kiürült többjátékos szervereknek. Nem csak ennyi a jó hír: jön az Update 6.66 (pokolian találó megnevezés). Ez a frissítés egy rakás javítást, valamint a többjátékos móddal és a SnapMappel kapcsolatos fejlesztést foglal magába. A frissítés pontos tartalmának leírását itt találhatjátok meg.

Viszont a móka még mindig nem ért véget: az új potenciális játékosoknak is költségmentes esélyt adnak a démonirtásra. PC-n és Xbox One-on július 20-ától egészen 23-áig (PlayStation 4-en pedig 27-e és 30-a között) teljesen ingyen kipróbálható lesz a játék. Az ingyenes hétvégék során az első két egyjátékos misszióhoz, továbbá minden többjátékos és SnapMap tartalomhoz is hozzáférhetünk majd. Az Update 6.66 világszerte július 19-én fog megjelenni (avagy már elérhető), minden platformra.

doom-666-update.jpg

A hír örömére Doom Slayer nálatok is elszabadul majd? Nálam biztosan.