• A Team Liquid nyert
  • Folytatódik a TI-átok
  • Jön az átigazolási időszak
  • Jövőre 11 Major és 11 Minor lesz

A közel két hetet felemésztő The International 7 alig pár órája ért véget. A vizes témát követve a nyertes a Team Liquid lett, akik nem csak elvitték a trófeát, de történelmet is írtak. Most először 3-0-s hiba nélküli győzelemmel zárult a döntő, amit egy 2-1-es elimináló mérkőzés előzött meg.

ti-winners-2k17.jpg

Ugyan sokak nem bíztak a Liquid győzelmében és féltek, hogy vége szakad annak a TI-tradíciónak melynek lényege, hogy a páratlan években egy nyugati, míg a párosokban egy kínai csapat viszi haza az Aegist, ám végül minden a megszokott kerékvágásban zajlott. Bár a döntő másik résztvevőjének, a Newbee-nak a Position 4 támogató játékosa, Faith közel került ahhoz, hogy megtörje a TI-nyertesek átkát, Kuroky és társai végül felsöpörték velük az LCD kijelzős padlót.

Miután leemelték a pódiumról a legnagyobbaknak járó trófeát, a döntőt követő interjúban a Liquid carry-je, Matumbaman azt mondta, hogy ezzel a győzelemmel „már nincsen céljuk”, ellenben ez korántsem igaz. Jövőre vissza fognak térni megvédeni a címüket, azonban a versenyek körmenete ismét változásokon megy át.

A szeptemberben kezdődő 2017-2018-as szezonban 11 minor és 11 Major lesz, (amit TI helyett megnyerhet az OG), melyeknek fontosságáról bővebben egy korábbi cikkünkben olvashattok. Mielőtt azonban megkezdődne a versenyszerű Dota 2 új hadjárata, előtte még le kell tudnunk a TI utáni depressziót, illetve az átigazolási időszakot. Szóval az élet nem áll meg, csak lelassul.