• Varric Tethras a Dragon Age 2 és Dragon Age: Inquisition szereplője, aki mellékesen írni is szokott
  • A Dragon Age: Inquisitionben még a könyve részleteit is megtalálhatjuk
  • A Hard in Hightown kiadását a Dark Horse Books vállalta magára
  • A kötet július 31-én érkezik, összesen 96 oldalon

A Dragon Age játékok egyik visszatérő szereplője Varric Tethras, aki mind a Dragon Age 2-ben, mind a Dragon Age: Inquisitionben társunknak szegődött. Ráadásként a törpe nem csak remek harcostárs volt, hanem igazi sikeres szerző is: háttértörténete szerint Hard in Hightown című regénye hatalmas népszerűségnek örvendett, annyira, hogy néhányan még folytatásokat is hamisítottak hozzá.

A regény egyes részleteit össze is gyűjthettük a Dragon Age: Inquisitionben, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan a teljes történetet elolvashatjuk. A Dark Horse Books ugyanis bejelentette, hogy még idén megjelenteti a regényt, mely valószínűleg a játékban található verzió kicsit kibővített változata lesz majd, összesen 96 oldalon, melyből 24 teljes oldalas illusztráció.

Maga a regény szinopszisa szerint Kirkwall városában játszódik, főszereplői pedig a városi őrség tagjai. Donnen Brennokovic egy igazi veterán, mellé pedig egy frissen csatlakozott újoncot osztanak be társnak. A dolgok akkor kezdenek el bonyolódni, mikor a szokatlan páros rálel egy elöljáró hullájára, és így belekeverednek egy ősi ereklye körül kirobbant cselszövésbe.

A Hard in Hightown  a tervek szerint július 31-én jelenik meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!