A Kickstarter olyan süti, ami könnyen visszaharaphat, mert egy csomó emberől kérhetünk el pénzt úgy, hogy cserébe le kell tennünk valamit az asztalra. És az a valami jobb, ha nem vacak -- de ha már nem vagyunk tehetségesek, legalább a viselkedésünk üssön meg egy bizonyos szintet. Hogy a Carmageddon: Reincarnation fejlesztői tehetségesek-e, nem tudjuk, de az biztos, hogy etikából lennie mit tanulniuk.

Pár napja mi is megírtuk, hogy a Carmageddon: Reincarnation korai hozzáférést kap a Steam rendszerében, a programba pedig azok is bekerülnek, akik már felajánlottak pénzt a játékra. 15 dollár a beugró -- aki ezt teljesítette, már béta állapotában is zúzhatja a gyalogosgyilkos programot. Van azonban egy pici bökkenő: a fejlesztők mindösze a Standard Editionnek nevezett kiadást adják oda a támogatóknak, a DLC-ket is biztosító Carmageddon: Reincarnation - Full Package mindenki számára fizetős lesz, beleértve azokat, akik 50 dollárnál is többet adakoztak a fejlesztőknek.

A Stainless Games a Kotakunak eljutottatott válaszában azzal védekezik, hogy a Standard Edition egy teljes értékű játék, és a DLC-k manapság megszokottan fizetős extrák. Ezzel viszont az a gond, hogy korábbi nyilatkozatokban sokszor hangsúlyozták a csapat tagjai: a támogatók a teljes játékot megkapják, szőröstül-bőröstül. Persze, minden csak értelmezés és kontextus kérdése, de attól még zavaró lehet, hogy ezt ilyen formában közlik a rajongókkal.

A Carmageddon: Reincarnation 2014-ben jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra, Xbox One-ra és PS4-re. A lenti képek miatt ne fájjon a fejetek, ahhoz képest, hogy egy ideje késik, a játék még mindig nem mutatott magából rendes, végleges formát tükröző screenshotokat...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!