Ahogy évek óta már, úgy most is a Microsoft nyitja meg az Electronic Entertainment Expót. Idén azonban különösen nagy várakozás közepette dördül el a startpisztoly, ugyanis 2014-ben már a cégeknek olyan játékokat kell mutatniuk, amik az új generációs konzolok vásárlására bíztatnak -- ez pedig hatványozottan igaz a Microsoftra, amely alapos lemaradásban van a Sonyval szemben, s a gamerek támogatását sem élvezi annyira, mint korábban. Lássuk is hát, hogy mit villantott a vállalat!

Játékok 2014-ben

A bemutatót rögtön a Call of Duty Advance Warfare kezdte, s ahogy az már évek óta megy, a letölthető tartalmak ismét elsőként Xbox platformra fognak megjelenni. A játékból egy hosszas élő bemutatót kaptunk, s azt kell, hogy mondjam, a sorozathoz képest fantasztikusan jól néz ki a Sledgehammer Games alkotása, s noha alapvetően nem változott a játékmenet (ahogy az várható volt) a jövő hadviselésének különböző ultramodern kütyüjei kellő változatosságot hoztak -- legalábbis ránézésre.

A soron következő bemutató az Xbox egyik sarokköve, a Forza-franchise volt. Elsőként a Forza Motorsport 5 kapott figyelmet, mégpedig azzal, hogy a legendás Nürburgring mától letölthető, ráadásul teljesen ingyen.

Az időt persze nem egy tavalyi programra fecsérelte a Turn10, hanem a frissen bejelentett Forza Horizon 2-re. A Forza Motorsport 5 motorjára épülő játékban Európa utcai versenypályái 1080p felbontásban tárulnak elénk, kapunk nap-éj ciklust, végre jönnek az időjárás-effektek, s természetesen a DriveAvatar sem marad ki. A csapat egy közösségi élményt ígér, amit 1000 férőhelyes klubokkal és a játékmenetbe épülő multiplayer móddal egészítenek ki. A Forza Horizon 2 idén szeptember 30-án fog megjelenni, Xbox One és Xbox 360 platformra.

A háborút és a versenyzést a kooperatív hentelésre koncentráló Evolve követte egy új videóval, de semmi többel.

…mondjuk, nem is baj, hogy csak ennyi volt az Evolvedből, ugyanis több idő jutott az Assassin’s Creed: Unityre, amiből itt láthattuk az első játékmenet-videót. A játék a 18. századi Franciaországban játszódok egy új assassin főszereplésével, aki aktív részese lesz a kibontakozó forradalom eseményeink. Az első gameplay-videóból nem úgy tűnik, hogy gyökeresen megújult volna a játékmenet, de ez csak a látszat, a négyfős (végre megerősítették!) kooperatív mód új dimenziót nyit a küldetésekben, izgalmasabbá és összetettebbé téve a megbízásokat. Ezen felül nagyon szépnek tűnik a játék és a tartalomra sem lesz panasz, a Ubisoft ugyanis több mint 100 mellékküldetést ígér a maguk jutalmával. 

Az október 7-én megjelenő Dragon Age: Inquisition egy nagyon látványos új videóval jelentkezett.

Nem maradt ki az Insomniac Games új játéka, a Sunset Overdrive sem a felhozatalból. Egy színes, izgalmas és kifejezetten érdekes új IP-vel állunk szemben, amiben minden a pályák hatékony kihasználásán és az érdekes, a megszokottól teljesen eltérő fegyverek képességeinek maximális kiaknázásán múlik. A játék továbbá tartalmaz egy nyolcfős kooperatív mód is, így nem kell egyedül játszanunk. Megjelenés: október 28.

Meglepetés bejelentés volt, hogy mától tölthető az Dead Rising 3 új, Xbox One-exkluzív letölthető tartalma, a Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX Plus Alpha. Igen jól olvastátok a címet nem vicc -- na jó, egy kicsit igen, a DLC-ben ugyanis a Capcom fontosabb karaktereivel indulhatunk egy kis zombiirtásra, természetesen teljesen komolytalanul.

Visszatér továbbá ősszel a Dance Central, mégpedig egy letölthető játék formájában Dance Central Spotlight néven, de szintén a levelek hullásakor érkezik majd a Harmonix másik zenés programja, a Disney Fantasia: Music Evolved is.

A Microsoft jelentős mennyiségű időt szentelt a Halo-sorozatnak, s bejelentették a korábban pletykaként feltűnt kollekciót, mely Master Chief valamennyi kalandját elhozza az Xbox One konzolra. A játékok felfrissített grafikát kapnak, ahogy az elvárható, de minden más tekintetben azt kapjuk, amire emlékezünk -- minden játék egy lemezről érhető el, méghozzá egységes menürendszerből, a felbontás 1080p, a képkockák másodpercenként 60-szor frissülnek, összesen 100 multiplayer pálya, valamint 4000 gamescore vár, illetve egy betekintés abba, hogy mit hoz a jövő a sorozat számára.

A Halo: The Master Chief Collection vásárlói egyrészt megkapják a producer Ridley Scott és a rendezői székben ülő Sergio Mimica-Gezzan nevével fémjelzett élőszereplős sorozatot, a Halo: Nightfallt, valamint egy bétakulcsot a Halo 5: Guardians decemberben esedékes multiplayer teszteléséhez.

A Halo: The Master Chief Collection november 11-én fog megjelenni, tehát pont a Halo 2 megjelenésének 10. évfordulóján.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2