Az E3 2014-en rendezett EA sajtókonferencia talán legjobban várt játéka a Star Wars: Battlefront volt. Ennek ellenére harmatgyenge prezentációt kaptunk belőle, ahol épp csak megmutattak néhány koncepciórajzot és pár prototípus állapotban lévő játékmenet jelenetet. A videó többi része inkább a „mi szeretjük, rajongjuk, tiszteljük, ez egy nagy lehetőség” reklámdumával lett elütve. Összességében az E3 2013-on bemutatott előre renderelt videó jobban sült el.

Ennek ellenére azért pár dolgot még így is leszűrhetünk. Először is, jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a Star Wars: Battlefront sajnos csak az Egy új remény, A birodalom visszavág és A jedi visszatér című filmekre fog koncentrálni, legalábbis a Hoth bolygón és az Endor holdon, valamint a stormtrooper páncélon, az AT-ST lépegetőn, a hósiklón és a birodalmi robogón kívül semmi olyasmit nem mutattak, ami az előzménytrilógiához köthető.

Persze ez csak a videó tanulsága, a DICE azért jelezte, hogy a klónháborúk éráját is beleveszi a programba (még jó), sőt, valószínűleg a 7. rész sem marad ki a buliból – ha mást nem, DLC formájában beleszőhetik. Azt is megtudhattuk, hogy a páncél- és járműmodellekért a DICE egészen a Lucasfilmig zarándokolt, míg a helyszíneket a valódi forgatási helyszínekről mintázták.

Az IGN külön rákérdezett, hogy ugyan, miért nincs még megjelenési dátum. Peter Moore, az EA ügyvezető igazgatója a következőképpen felelt eme kérdésre: „ez a játék hatalmas, és szeretnénk, ha minden a helyére kerülne. Gyakran kritizálnak minket azért, hogy túl korán kiadjuk a megjelenési dátumot. Sohasem hittem abban, hogy kőbe véssük a dátumot, és a fejlesztők ehhez igazodjanak, ez így nem működik. Amikor már biztosnak tűnik, akkor bejelentjük a premiernapot.”

Jelenleg a jósok 2015 tavaszára datálják a Star Wars: Battlefront megjelenését, de a fentiek után ezt senki se vegye készpénznek. Ahogy egyszer egy bölcs ember mondotta: kész lesz, amikor kész lesz.