Az E3 nagy hajráján már túl vagyunk, az elmúlt két napban pedig számos nagy bejelentés történt, annyi, hogy azzal nem egyszerű lépést tartani. A nagy forgatagban könnyű elsiklani egy-egy komolyabb játék felett, ezért most összeszedtük nektek a legérdekesebb új játékokat, amiket Los Angelesben elénk tártak.

Dark Souls 3

A Dark Souls 3 érkezéséről már jóval az E3 kezdete előtt értesültünk, de jó tudni, hogy hivatalosan is jön a folytatás, és -- ellentétben az előzőleg felröppent hírekkel -- nem csak Xbox One és PS4 konzolra fog megjelenni a játék, hanem PC-re is. Sajnos további részleteink még nincsenek, de annyi már biztos, hogy a Dark Souls 2 alapjaira építkeznek és valamivel gyorsabb, de nem Bloodborne-szerű harcra számíthatunk. Kapcsolódó hírünk.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Új résszel jelentkezett a Ghost Recon-sorozat mégpedig nem is akármilyennel. A Wildlands Bolíviába invitálja a játékosokat, ahol a drogkartellek uralmát kell megdöntenünk minden áron. A játék nyílt világgal, kooperatív kampánnyal és nagy szabadsággal csábít. Kapcsolódó hírünk.

Dishonored 2

Sokan várták, és végre itt van: az Arkane Studios az E3 első napján bejelentette a Dishonored 2-t. A helyszín ezúttal már nem Dunwall, hanem a játékvilág déli részén elhelyezkedő, napfényes kikötőváros, Karnaca. Azt még nem tudjuk pontosan, mi vezetett ide, de azt igen, hogy egy túlvilági erő vette át a hatalmat és most Emily Kaldwin illetve Corvo feladata az, hogy helyre tegye a dolgok állását. Igen, ezúttal már két főszereplőnk is lesz, akik között váltogathatunk. Kapcsolódó hírünk.

South Park: The Fractured but Whole!

A tavaly megjelent South Park: The Stick of Truth nagy meglepetés volt, a múlt gyenge próbálkozásai után ugyanis az Obsidian egy elsőrangú játékot készített a mocskos szájú alsósos kalandjai alapján. Nos, jövőre jön a folytatás, és noha ezúttal nem az Obsidian végzi a munkát, az alap adott, amit csak foltozni és bővíteni kell, hogy még jobban szórakozhassuk a most szuperhősöknek állt gyerkőcökkel. Kapcsolódó hírünk.

Hitman

Folytatódik a 47-es ügynök kalandja, de egy kicsit másképpen. Az Io Interactive új alapokra helyezi a sorozatot, és ezúttal egy olyan játékot készítenek, ami nagyon hosszú időre le tudja kötni a játékosokat. Ezt úgy kívánják elérni, hogy megnyitják előttünk a bérgyilkosok világát, ami magyarul annyit tesz, hogy folyamatosan új helyszínekkel és küldetésekkel fogják bővíteni a játékot, garantálva ezzel a szavatosságot. Természetesen a játékmenet maradt a régi, csak éppen még nagyobb szabadságot kapunk a küldetések teljesítésére. Kapcsolódó hírünk.

For Honor

A Ubisoft sajtókonferenciáján egy új IP villantott, ami egy rész grandiózus csaták, valamikor a középkor tájékán és két rész kardozás a három választható frakció (szamuráj, viking harcos és lovag) egyikével. Hogy mindez pontosan milyen lesz, azt még nem tudjuk, de a bemutató mindenképpen felkeltette az érdeklődésünket. Kapcsolódó hírünk.

Horizon: Zero Dawn

A Killzone játékokban utazó Guerrilla Games szállította az E3 egyik legérdekesebb új szellemi tulajdonát. Ez a Horizon: Zero Dawn, ami egy nyílt világú akciójáték lesz, egy olyan helyen, ahol gépszörnyetegek járják a pusztákat. Annyi kérdésünk van: mik, vagy kik építették a gépeket? Miért csinálták? Egyáltalán hol vagyunk? Erre mind választ fogunk kapni a játék teljesítése során -- legalábbis reméljük.

The Last Guardian

A kollektív játékostársadalom már-már kész volt arra, hogy eltemesse a The Last Guardiant, de minimum beletörődött abba, hogy idén se fogjuk látni, így nagy meglepetés volt, hogy a Sony sajtókonferenciáján végre újra láthattuk a játékot. A Team Ico harmadik projektje immáron PS4-re készül, és ha minden igaz, jövőre fog megjelenni. Kapcsolódó hírünk.

Gears of War 4 és Gears of War: Ultimate Edition

A Microsoft dupla adag Gears of Warral jelentkezett az E3-on. Az egyik az első rész felújított változata, amely nem csak Xbox One konzolra jön, hanem PC-re is, ezen ráadásul még szebb grafikával, a másik pedig a sorozat új része, a Gears of War 4, mely nem csak új ellenfeleket, de új szereplőket is bemutat. Lehet izzítani a láncfűrészpuskákat! Kapcsolódó hírünk.

Final Fantasy VII Remake

Nem gondoltuk volna, hogy egyszer megéljük ezt a napot, de a Square Enix végre bejelentette, hogy elkészül a Final Fantasy VII felújított változata. A rajongók egy nagyon régi álma vált valóra ezzel, ám az örömöt egy kissé árnyékolja, hogy a fejlesztés még csak most kezdődött, vagyis messze van még a megjelenés -- de legalább már készül! Kapcsolódó hírünk.

Shenmue 3

Sokáig semmi esély nem volt arra, hogy folytatódjon a Shenmue-széria, aztán jött a Sony, és bejelentették: elkészülhet a Shenmue 3, feltéve, ha összegyűjtjük rá a pénzt. A Ys Net kereken kétmillió dollárt kért, ami gyakorlatilag egy szempillantás alatt összejött, így most már biztos, hogy meg fog jelenni eme nyíltvilágú szerepjáték-sorozat harmadik felvonása. Végre visszatérhet Ryo! Kapcsolódó hírünk.

ReCore

Az Onimusha, a Lost Planet, a Dead Rising és a Mega Man kitalálója, Inafune Keidzsi egy teljesen új szellemi tulajdonnal állt elő. Ebben egy posztapokaliptikus világ tárul elénk, ahol az emberek feletti uralmat a gépek vették át, ám egy bátor kalandor (a főszereplő) a robot társaival igyekszik visszaállítani a világ rendjét. Kapcsolódó hírünk.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

Az első rész váratlan sikere után az EA idén bejelentette a Garden Warfare folytatását, amiben a zombik meghódították a világot, és most először a növények kénytelenek támadást kezdeni, hogy megmentsék a környéket. A játék 12 pályával, szóló móddal, négy fős kooperatív lehetőséggel illetve 24 fős multiplayer csatákkal várja a játékosokat, és természetesen a humor sem marad el. Kapcsolódó hírünk.

Mindemellett érdemes még megemlékezni arról, hogy jön a Pillars of Eternity első kiegészítője, a The White March Part 1 és készül a Rising Storm 2: Vietnam, aminek kapcsán talán nem kell magyarázni, melyik konfliktusban fogunk részt vállalni. Aztán lesz egy háromrészes, ingyenes mini történet, ami a Heart of the Swarm és a Legacy of the Void eseményei köti össze, kaptunk egy ingyenes Fallout játékot iOS-re Fallout Shelter néven (már készül az Android változat) és a Rare egy játékkollekciót illetve egy vadiúj játékot készít. Továbbá egy nagyszabású kiegészítőt kap a Star Wars: The Old Republic, egy érzelmes platformjáték készül Unravel néven, egy nagy, a grafikát is javító kiegészítő érezik a The Crew-hoz, illetve a Media Molecule bemutatta az egészen absztrakt új játékát, a Dreamst, és Dean Hall egy ambiciózus szimulátoron dolgozik, aminek az Ion nevet adta.

Minden bizonnyal még lesznek bejelentések az E3 hátralevő napjaiban is, de nem valószínű, hogy ezeknél sikerül valami nagyobbat durrantani -- ha mégis, akkor frissítjük a cikket, de addig is megkérdezzük:

Neked melyik játék tetszett a legjobban?