Bár az E3 2016 eléggé lagymatag volt – nem történt semmi velőtrázó, nem jöttek igazán nagy meglepetések, néha sajnos abból is keveset kaptunk, amire vártunk, és még csak egy jóízű botrány sem kerekedett –, azért volt pár ütős bejelentés is. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba nektek.

God of War

A God of Warról az E3 előtt csak pletykákat hallottunk, amiknek egy részét a Sony igazolta is, amikor a konferenciájukon bemutatták az első gameplay-videót. A játékban visszatér a már megöregedett, de még mindig ereje teljében lévő Kratos, akinek immár van egy folyton mellette sertepertélő fia is. Hősünk a görög mítoszvilágot skandinávra cserélte.

Prey

Az E3 előtt már sejteni lehetett, hogy lesz valami bejelentés eme IP háza táján, de arra senki sem számított, hogy a ténylegesen törölt Prey 2 helyett egy rebootot kapunk, amit szimplán Preynek hívnak. A játék helyszíne egy űrállomás, ahol embereket próbáltak felfejleszteni. A megkérdőjelezhető eredményekkel azonban nincs idő foglalkozni, mert befut egy idegen inváziós sereg, ellenük pedig csak az egyik kísérleti egér, a játékos alakította főhős veheti fel a harcot.

Resident Evil 7

A Resident Evil 7 évek óta visszatérő vendége volt a „mire számítunk az E3-on” című cikkeknek, de idén végre nem hiába, a Capcom valóban bejelentette a horror gyökerekhez visszatérő, VR-támogatást élvező, a trailer alapján belsőnézetes Resident Evil 7-et.

Death Stranding

Kodzsima Hideo új játéka, amiből a The Walking Deades Norman Reedus is kiveszi a részét. Sajnos magáról a Death Strandingről semmit sem tudtunk meg, Kodzsima csupán annyit hintett el, hogy a halál fontos szerepet játszik majd a történetben, de a környezet rombolása és a környezetszennyezés is előkerül.

Forza Horizon 3

Kellemes meglepetésként jött a PC-re és Xbox One-ra bejelentett Forza Horizon 3, ami nemcsak nyílt világú lesz, de az aszfaltot, vagy éppen a homokot az egzotikus Ausztráliában szelhetjük át egyedül vagy akár négyen egyszerre a kooperatív módban.

Days Gone

A Days Gone a túlélős-zombis zsáner vonalán érkezik, amiben egy szelídnek éppen nem nevezhető motorost alakíthatunk az apokalipszis után. Az emberiség kevés túlélője az erdőkbe menekült, miután egy vírus megtizedelte a Föld lakóit. De nem ölt meg minden fertőzöttet, milliókat állati szintre sorvasztott szörnyekké alakított. Mi ebben a világban próbálunk meg fejvadászként érvényesülni.

State of Decay 2

A State of Decay 2 sem maradt le a palettáról. A játék jobban ráfekszik a csapatmunkára, de a fejlesztők már most garantálták, hogy nem csináltak belőle MMO-t. Komoly hangsúlyt kap a történet, ami páratlan hangulattal párosul majd.

Dead Rising 4

Frank West, az első rész főhőse visszatér a Dead Rising 4-ben, hogy megritkítsa Willamette élőholt lakosságát. Az új, nyomozós történethez új zomboidok is járnak, olyanok, mint a frissen átalakult, gyors Fresh, és a fejlett ragadozó ösztönökkel bíró Evo. Természetesen a játéksorozat humoros oldala sem lett elfelejtve, amit a trailer önmagában is bizonyít.

Quake Champions

Már nagyon ott lógott a levegőben az új Quake, pláne mióta kaptunk egy remekbeszabott Wolfenstei és egy nem kevésbé nagyszerű Doom rebootot. A Quake Champions bejelentése mégsem okozott felhőtlen örömet. Miközben az öregmotorosok fele a strogokat, a másik fele az eredeti Quake fantasy-jelegű világáért imádkozott, a Bethesda inkább egy, a Quake III: Arena vonalán mozgó, online lövöldét tolt elénk.

Steep

A Ubisoft is leleplezte rejtegetett új IP-jét, a Steepet, ami egy, a havasi sportjátékokra kihegyezett program. Sízés, snowboardozás, siklóernyőzés – minden, amit Ausztria, Svájc, Franciaország, illetve Alaszka legszebb hegyein művelhetünk.

Star Trek: Bridge Crew

A Star Trek: Bridge Crew annyira közel hozza egy csillaghajó vezetésének élményét, amennyire csak lehetséges. A VR-támogatással bíró, online mókára kihegyezett játékban barátainkkal együtt alkothatjuk egy föderációs csillaghajó, a USS Aegis hídlegénységét. A csapatmunka mindenekfelett, hiszen nem elég, ha egy kapitány kiadja a parancsot, azt valakinek végre is kell hajtania.

Sony VR-játékok

A Sony több VR-támogatással bíró játékot is bejelentett a fenti Resident Evil 7-en kívül, bár sajnos a legtöbbről semmit sem árult el. Az egyik legörömtelibb cím a Star Wars: Battlefront X-Wing VR Mission, amiben űrcsatákat vívhatunk a legendás X-szárnyú pilótafülkéjébe pattanva. A Batman: Arkham VR-ban valószínűleg a Denevérember köpenyébe bújva tehetünk majd rendet Gothamben, a Farpoint pedig egy sci-fi FPS lesz, rovarszerű űrlényekkel.

Xbox One S és Project Scorpio

A Microsoft bemutatta az augusztusban érkező, az eredetinél 40%-kal kisebb, 4K-s Blu-ray támogatással bíró Xbox One S-t, és fellebbentette a fátylat a 2017 végén befutó, bivalyerős Xbox-konzolról is, aminek fejlesztése még javában zajlik.

Mindemellett még érdemes megemlíteni, hogy készül a feljavított grafikával megáldott Skyrim Special Edition, júliusban jön a Fallout 4 nagy kiegészítője, a Nuka-World, valamint PC-re portolják a Fallout Sheltert. Mindemellett PC-re is megjelenik a Gears of War 4, kapunk majd egy Spider-Man játékot és tovább bővül a Doom.

Neked melyik játék tetszett a legjobban?