A Sony konferenciája egy hangulatos kis montázsvideóval indult, ami természetesen a PS4-hez kötődött, és megannyi játékot láthattunk benne a Batman: Arkham…-játékoktól a Final Fantasykon át az Injustice 2-ig. Eztán a Sony néhány szolgáltatását és termékét harangozták be, de ez most nem a reklám helye, ugorjunk is az érdemi részre.

A színpadon nyitásként egy kis keleties élő zenét kaptunk látványos „vízeséses” díszlettel, ami az Uncharted: Lost Legacy felvezetője volt – a rögtönzöttnek éppen nem nevezhető koncertet követte is a DLC-ből önálló játékká cseperedett program trailere.

Ezután jött a Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds című DLC bejelentése egy rövid trailer keretében, de erről sajnos semmi több nem került elő.

A Horizont szintén a tavaly bejelentett Days Gone követte egy ütős és igencsak hosszúra sikerült játékmenet videóval. Egy ideje a könyökömön jönnek ki a zombis játékok, de ez egész tetszetősnek tűnik.

Egy rövid kis szöveges kitérő után újabb játékmenet-videó következett. Az alany ezúttal a dinoszauruszos-sárkányos Capcom játék, a 2018-ban érkező Monster Hunter World.

A soron következő videó sem volt éppen látványszegény, meg apró termetű lényektől sem hemzsegett. Éppen ellenkezőleg, az anno PS2-re megjelent, 2018-ban pedig PS4-re is megérkező Shadow of the Colossus hatalmas lények legyőzéséről szól.

Az óriások után a hősök jöttek a Marvel vs. Capcom: Infinite-ban.

Aztán jött egy kis múltba révedés, egészen pontosan a második világháborúba ugrottunk vissza a Call of Duty: WWII piszok ütősre sikerült trailerében.

A CoD-ot a PlayStation VR kisebb címei követték, úgymint a The Inpation, a Final Fantasy vagy éppen a Bravo Team. Minden játék nagyjából fél percet kapott, és egyik sem volt valami megható. De az biztos, hogy a PS VR nem fog játékhiányban szenvedni. Az más kérdés, hogy ezek mennyire fogják megragadni a közönséget.

A virtuális valóságot a God of War váltotta, amiben szakállas főhősünk fénylő baltájával és egyetlen pici fiával meglehetősen veszélyes kalandokba keveredtek egy trailer erejéig. Ez a játék 2018 elején várható.

A következő címünk a Quantic Dream új játéka, a Detroit: Become human volt. Lázadozó androidok, választási lehetőségek sokasága, moziszerű élmény, ezt ígéri a trailer.

A következő játék egy másfajta apokalipszist mutatott be, de ebben nincs semmi meglepő, hiszen ezt a játékot már ismerjük. A szeptember 6-án befutó Destiny 2 egy új trailerben mutatta meg magát, amiben a főellenség is bemutatkozott.

Ezután jött a Spider-Man, amiből végre hosszabb játékmenetet láthattunk. A program esélyes, hogy legalább olyan jó lesz, mint az Arkham…-játékok. Dinamikus, pörgős és meglehetősen látványos, ennyit már biztosan elmondhatunk róla.

A Sony prezentációját végül egy újabb montázs zárta az itt bemutatott játékokból, s ezzel mi is búcsúzunk, no persze nem egész napra, csak egy rövid időre, hiszen az E3 még zajlik, mi pedig szállítjuk nektek a frissebbnél frissebb, szaftosabbnál szaftosabb híreket. Nektek hogy tetszett a Sony konferenciája?