Lezárult az E3-as bemutatók dömpingje. Az utolsó sajtókonferenciát a Nintendo adta, mely a Square Enixéhez hasonló formátumot követve eltért a megszokott showelemektől, és szigorúan a játékokra koncentrált.

Első ízben mindjárt megmutatta magát egy korábban nem látott cím, a Daemon X Machina, melyben óriási mechekkel hentelhetünk még nagyobb mechekket egy vörösre festett égbolt alatt. A játékmenet erősen az Armored Core-ra hajaz némi Killer7 beütéssel. A megjelenés egyelőre ismeretlen.

Kecses kardsuhintással belibbent a tavaly megjelent Xenoblade Chronicles 2, és hozott magával egy társat is. A játék egy DLC-t kap, és címe Torna - The Golden Country lesz. A kiegészítés még idén játszhatóvá válik, egészen pontosan szeptembertől, de egyelőre ismeretlen időpontban fog debütálni.

A májusban bejelentett Pokemon Let's Go Eevee és Pokemon Let's Go Pikachu sem maradhatott ki a felhozatalból. Azonban a bemutató kevésbé szólt a játékról, mintsem az annak kapcsán bemutatkozó kiegészítőről. Hamarosan megvásárolható lesz egy kulcstartó méretű Poké labda, mely nem csak helyettesíti a Joyconokat, de magában rejt egy Mew Pokémont is. A Pokemon Let's Go mindkét változata és a Pokeball Plus kiegészítő november 16-án érkeznek a Nintendo Switchre.

pokemonletsgoeeveeandpokeballplus.jpg

A Mario Party 20 éves megjelenésének alkalmából a Nintendo revitalizálja a sorozatot. A Super Mario Party egy igazi társas kaland lesz legalább egy tucatnyi játékmóddal. A 4 fős kaland az Assassin’s Creed Odysseyvel egyidőben, október 5-én érkezik kizárólag a Nintendo kézi konzoljára.

Előzetest kapott a Fire Emblem széria következő része. A Three Houses alcímű játék visszatér a sorozat gyökereihez, és ismét a top-down nézetes stratégiai játékmenettel jelenik meg. Sajnálatos módon csak jövőre, 2019 tavaszán fog debütálni.

Az utóbbi hetek alatt több alaklommal is találkoztunk olyan jelekkel, amik arra mutattak, hogy a Fortnite a mobil eszközök után Switchre is ellátogat. A Nintendo Direct beváltotta az ehhez fűzött reményeket, és egyetlen percet sem vesztegetve megjelentette a portot. A Fortnite mostantól kezdve elérhető Nintendo Switchen. A Fortnite mellett a Hollow Knight, a Paladins és a Dragon Ball Z Fighters is kap Switches portot.

Bejelentették az utóbbi évek indie üdvöskéjének folytatását. Az Overcooked 2 új receptekkel, új karakterekkel, helyszínekkel és mechanikákkal vár minden kedves játékost. A második részhez végre nem csak LAN multiplayer társul, de online is együtt játszhatunk barátainkkal. Augusztus 7-étől elérhető lesz Nintendo Switch-re.

Bejelentették BumbleBear Games egy korábbi játékának újragondolását. A Killer Queen Black-en a Worms széria alkotói dolgoztak, hogy felújítsák annak játékmenetét. A Killer Queen Black az árkád játékok sorát bővíti, és lokális multiplayerrel, valamint egy csipetnyi stratégiával megfűszerezve érkezik Switch-re és PC-re 2019 első negyedévében.

Június 14-én jön az Octopath Travelers, egy oldalnézetes, 2D-s játék a Square Enixtől, amit a tegnapi konferencián is láthattunk. A játék kipróbálható változata elérhetővé vált a Nintendo eShopban.

És végezetül bemutatkozott a Super Smah Bros Ultimate. A SSB Melee szellemiségében készült folytatás 60 karaktert, számos új pályát és változatos mozdulatokat fog tartalmazni. A korábbi részekből ismert valamennyi karakter játszható lesz, és a legtöbbjükhöz különféle kinézetek is járnak, hogy tényleg azt az érzetet keltsék, hogy valamennyi Nintendo játék jelen van a felhozatalban.  Bővebb információként tekintsétek meg ezt a prezentációt. Megjelenés december 7-én.

smashbros-ed.jpg