Ahogy azt a korábbi E3-ak alkalmával már megszokhattuk, a Nintendo idén sem tart önálló sajtokonferenciát, helyette egy előre rögzített videóban mutatja be legújabb portékáit egy stream során, amire június 12-én este 6 órakor kerül majd sor. Tavaly a Switch miatt a Nintendo részéről erős volt a felhozatal, és jó okunk van azt feltételezni, hogy ez idén sem lesz másképpen.

Persze ezúttal sem egyszerű a dolgunk a Nintendóval, mert rengeteget titkolóznak, de az elmúlt hónapok bemutatói, hírei és pletykái alapján ki lehet találni, mire számíthatunk tőlük az E3-on.

Ami biztos lesz

Az E3 2018-on fogják bejelenteni és valószínűleg alaposan bemutatni a Super Smash Bros Switch-re készült új epizódját, aminek létezéséről már március óta tudunk. Az is igencsak biztosnak látszik, hogy ez a játék lesz a Nintendo egyik idei húzócíme, szóval meglepő lenne, ha nem erre fókuszálnának a legjobban

Tavaly decemberben jelentették be Switch-re a Bayonette 3-at, amiről viszont azóta sem hallottunk sokat, így több mint valószínű, hogy az E3-on erről is többet fogunk megtudni, de egy trailerre mindenképpen számítunk.

Idén nyáron jön a Splatoon 2 új DLC-je, az Octo Expansion, így szinte száz százalék, hogy erről is hallunk még valamit a show alatt, hiszen sosem árt némi reklám, pláne, ha az az E3 alatt történik meg, amire a játékvilág apraja-nagyja figyel.

Az év vége felé fog megjelenni Switch-re két Pokémon-játék, a Let's Go, Pikachu és a Let's Go, Eeevee. Ezek szintén húzócímek lehetnek, pláne, ha akkorát szólnak, mint a Pokémon GO. Úgyhogy akárcsak a Super Smash Bros, valószínűleg ez a két játék is kiemelt figyelmet kap a Nintendo videójában.

Ami lehet, hogy lesz

Egy ideje pletykálnak a Fortnite Switch-változatáról – legutóbb a koreai korhatár besorolással foglalkozó hivatal honlapján tűnt fel –, amit nagy valószínűséggel az E3 2018-on mutat majd be nekünk a Nintendo. Szintén nagy az esély arra, hogy bejelentésre kerül a Retro Studios Star Fox játéka, amiről eddig szintén csak pletykákat lehetett hallani. Illetve egy N64 Classic mini konzol leleplezésre is számítunk.

Tudjuk, hogy a Nintendo és a Capcom közösen dolgozik valamin, és azt is biztosan tudjuk, hogy ez a valami kint lesz az E3 2018-on. Hogy akkor miért itt van, a "lehetséges" szekcióban? Nos, csupán azért, mert nem tudjuk, hogy mi is ez. Lehet a Resident Evil 2 remake bejelentése Switch-re vagy valami teljesen más program.

Amiről álmodunk

A tavalyi E3-on jelentették be a Metroid 4-et, de sajnos azóta sem lettünk elárasztva a játékkal kapcsolatos hírekkel, szóval éppen itt az ideje, hogy többet is megtudhassunk róla. Nagyon meglepő lenne, ha a Nintendo az E3 2018-on nem villantana valami a programról. Valamivel többet, mint tavaly, ami csupán a cím volt.

Nagyot szólt annak idején, hogy az EA a FIFA 18-at elkészítette Switch-re is. Ezután jó lenne további, nagyobb cégek jegyezte játékot viszontlátni a nagy N hibrid kézikonzolján. Jöhetnek régebbi címek, de nyilvánvalóan új bejelentéseknek örülnénk a legjobban.