A Sony mindig tudott villantani valamit az elmúlt expók alkalmával, nincs okunk feltételezni, hogy ez most sem lesz másként. És bár meglepetésekre titkon mindig számítunk, az idén (is) jó előre megmondták ők is, hogy mit várjunk tőlük, mit fognak bemutatni a show-n. A műsor derekát négy játék alkotja majd, mondanunk sem kell, hogy egytől egyig platform-exkluzív címekről van szó. Akár egyetértünk ennek fontosságával, akár nem, azt el kell ismerni, hogy a cég még nemigen szállított silány exkluzív címet, mondhatni garancia a minőségre (jó-jó, tudom, The Order: 1886).

Ami biztos lesz

A The Last of Us 2 talán az év egyik legjobban várt játéka, melyről alig-alig csepegtetnek információkat, úgyhogy egy jól összerakott trailerrel vagy játékmenet-videóval nagyot durranthat a Sony, és könnyedén bezsákolhatja megint képzeletbeli „show legjobbja” díjunkat. Ha pedig még megjelenési dátummal is szolgálnának, na az sok rajongó vágyát valóra váltaná.

A Death Stranding bizarrnál bizarrabb trailerei inkább csak kuszálják a gondolatainkat a játékkal kapcsolatban, nem igazán állt össze, hogy Kojima mit tervez az idei E3 2018-ra, de az úriember gyakorlatilag nem tud mellélőni, ha a játék marketingjéről van szó.

the-last-of-us-part-2-story-reveal-5-1048500.jpg

A Ghost of Tsushimáról tudjuk a legkevesebbet, csak az a biztos, hogy a Sucker Punch dolgozik rajta, és a 13. századi japán egyik szigetének utolsó szamurájaként a mongol hordákkal kell szembenézzünk majd. Izgatottan várjuk a további részleteket, az hogy az E3 2018 fő műsorablakában kapott helyet, azért jelent valamit.

A Spider-man már biztos megjelenési dátummal is rendelkezik, szeptember 7-én kerül a boltok polcaira. A játék egy idősebb, 23 éves Peter Parkert mutat be és ez alkalommal jelentős mennyiségű időt töltünk majd el a kék-piros gúnyán kívül is, mi pedig egy „utolsó” pillantást vethetünk rá az E3 2018 során.

ghost-of-tsushima-hadzsime.jpg

Ami lehet, hogy lesz

Igazából nem csak lehet, hanem jóformán biztos, csak éppen nem jelentették be előre, de nagy tétben mernénk fogadni, az a Red Dead Redemption 2, mely először a Sony platformján jelenik majd meg és elviheti a hátán a bemutatóknak ezt a szegmensét (ha nem az egész Sony konferenciát). A képzeletbeli zsetonjaink másik felét pedig a From Software titokzatos „Shadows Die Twice” játékára tennénk, melyet már most kíváncsian várunk.

Ezen felül feltűnhet az Activision, vagy a Ubisoft egy két címe itt is, nem lennénk meglepve, ha egy The Crew 2, vagy egy The Division 2, netán a Skull & Bones is tiszteletét tenné a színpadon, ahogyan a Destiny 2-vel kapcsolatos bejelentésekre is számíthatunk. Ahogyan több mint valószínű, hogy az eljövendő PSVR címek is kapnak egy kisebb összeállítást és egy újabb Playstation-klasszikus felújított változatának bejelentése is szinte garantált.

red-dead-redemption-2-ps4.jpg

Amiről álmodunk

A Days Gone megjelenését legalább egy évvel eltolták, jelen információink szerint jövőre jelenhet meg, de a Sony egy szót sem ejtett a játékról – ami gyanúra adhat okot, de titkon reménykedünk benne, hogy láthatunk valamit a zombis túlélősdiből. Ahogy az elvileg idén megjelenő játék-világépítős hibrid Dreams is roppant érdekesen hangzik, de ugyancsak nagy a csönd körülötte. És bár „előre elmondják”, hogy mire számíthatunk, egy-egy meglepetést mindig bedobnak, hogy leessen az állunk. Persza a mi tippjeink ugyanolyan jók, mint másé, ti mit látnátok szívesen a Sony műsorában?

days-gone-mocival-a-vadonban.jpg