• Állítólag a Plants vs. Zombies atyját azért rúgta ki az EA, mert nem akart pay-to-win játékot készíteni
  • George Fan ebből annyit erősített meg, hogy tényleg tiltakozott és kirúgták
  • Más PopCap alkalmazottak szerint Fan egy leépítés folyamán távozott
  • A Plants vs. Zombies 2 producere szerint Fan nem volt bevonva a játék fejlesztésébe

Az EA mikrotranzakciós botránya a napokban jutott el oda, hogy a The Binding of Isaacet jegyző Edmund McMillen elmesélt egy történetet, aminek lényege, hogy barátját, George Fant azért bocsátotta el az EA a PopCaptől, mert az a freemium rendszer ellen volt, mi több, nagyon nem akart a Plants vs. Zombies 2-ből pay-to-win játékot készíteni.

Azóta a sztori kicsit árnyaltabbá vált, mert a Kotaku a PopCap több alkalmazottját is megkereste az ügyben, köztük George Fant is. Ő Twitteren megerősítette, hogy valóban kirúgták az PopCaptől egy EA leépítés során, és tényleg ellenezte azt, hogy a Plants vs. Zombies 2 freemium játék legyen.

Ebben a rövid szösszenetben persze nincs leírva az, hogy az EA a tiltakozása miatt rúgta ki, ugyanakkor cáfolva sincs a pletyka. Viszont a Kotaku megtudta: Fant elbocsátásakor 49 másik PopCap alkalmazottat is elküldtek, ugyanis részese volt egy 2012-es, 50 embert érintő komolyabb leépítésnek.

Allen Murray, a Plants vs. Zombies 2 vezető producere azt is elárulta, hogy Fan az alatt a 18 hónap alatt, amíg ő a játékon dolgozott, nem volt bevonva a fejlesztésbe. Viszont McMillen szerint Murray csak Fan kirúgása után került a PvZ2 élére, amit Murray sem cáfolt.

Ami tehát eleddig biztos tény, hiszen Fan maga erősítette meg: nem akart pay-to-win játékot és tényleg kirúgták a PopCaptől, ugyanakkor nem egyedül őt menesztették, hanem egy leépítés folyamán távozott. Persze könnyen lehet, hogy az EA a véleménye miatt írta fel a leépítés listájára, de ezt egyelőre egyik fél sem erősítette vagy cáfolta meg.