• Nem lesznek 2021-ben élő Fortnite események
  • Az Epic Games reméli, hogy minél előbb lecsendesedik a járvány

A Fortnite népszerűségére továbbra sem lehet panasz, hiszen a játék még mindig szárnyal: a nemrég zárult Chapter 2 - Season 4 fináléja például rekordot döntött, több mint 15 millió egy idejű játékossal, időközben pedig már elindult a Season 5 is, amely részben Kratos által kapott jókora hírverést. Bizonyos értelemben azonban mégis visszafogott évre készülhetnek a Fortnite-rajongók.

egy-evig-meg-biztosan-nem-lep-ki-a-negy-fal-kozul-a-fortnite.jpg

A koronavírus-járvány következtében idén minden fontos gaming és e-sport esemény elmaradt, és bár reményeink szerint 2021-re már javulhat a helyzet, ezzel nem mindenki kalkulál: az Epic Games bejelentette, hogy jövőre egyetlen élő rendezvényt sem fognak tartani, így többek között a Fortnite világbajnokság is elmarad – legalábbis offline formában.

"Szeretnénk idővel újból élő versenyeket tartani, de jelenleg a játékosok és a stáb egészsége és biztonsága az első. [...] Továbbra is lesznek online versenyeink 2021 folyamán, és reméljük, hogy a fizikai események is visszatérhetnek majd idővel valamilyen formában" – olvasható az Epic közleményében.