November végéhez közeledve szép lassan elfogynak az őszre időzített nagyágyúk: már ez a hét sem a klasszikus AAA-címekről szólt – leszámítva persze a Battlefield 2042-t, melyről már a múlt héten írtunk, miután a Gold és Ultimate kiadások már ekkor debütáltak. Így is akadnak azonban jócskán említésre méltó darabok a kínálatban: nézzük, mi minden érkezett PS5-re és PS4-re!

Sherlock Holmes: Chapter One (PS5, PS4)

A The Sinking City után a Frogwares csapata visszatért kedvenc főhőséhez, Sherlock Holmes-hoz, akit ezúttal egy teljesen új oldaláról ismerhetünk meg, a Chapter One ugyanis – nevéhez híven – visszatér a kezdetekhez, így egy fiatal detektívet irányíthatunk, méghozzá szokatlan, mediterrán (és az eddigieknél nyitottabb) környezetben. Tesztünket itt olvashatjátok róla.

Ruined King: A League of Legends Story (PS4)

A tizedik évfordulót maga mögött hagyva a Riot Games úgy döntött, új játékokkal bővíti tovább a League of Legends univerzumát, ezen törekvés egyik újabb eredménye pedig a Ruined King: A League of Legends Story lett, mely egy körökre osztott RPG-be hajítja ezúttal a jól ismert karaktereket.

Nerf Legends (PS5, PS4)

A "fizikai játékból videójáték" koncepció régóta létezik már, most pedig egy meglepő, de mégis magától értetődő "átiratot" kaptunk, a Nerf Legends ugyanis a Hasbro szivacslövő fegyvereire húz rá egy belső nézetű shootert, mely a sztori kampány mellett online multiplayert is tartalmaz, természetesen változatos arzenállal.

A Short Hike (PS4)

Adam Robinson-Yu (nagyrészt) egyszemélyes projektje, az A Short Hike nem mai darab, hiszen eredetileg 2019-ben debütált, most azonban végre PlayStation platformra is megérkezett. És érdemes is rárepülni, mert egy hihetetlenül bájos, szívmelengető és humoros indie alkotásról van szó, amely rámutat arra, hogyan kell könnyen emészthető volumenű, de közben szórakoztató open world-játékot csinálni.

További megjelenések