• A BlizzConon lezajlott a 2019-es Hearthstone Grandmasters döntője
  • A kínai VKLiooon lett a bajnok
  • Blizzard-játékban soha nem volt még női győztes

Bár a BlizzCon a többség számára elsősorban a játékbejelentésekről szólt (itt leplezték le a Diablo 4-et és az Overwatch 2-t is többek között), volt bőven más esemény is a hétvégi Blizzard-ünnepélyen, hiszen rengeteg esportversenyt is rendeztek, köztük az évad legnagyobb Hearthstone-tornáját, a Hearthstone Grandmasters-széria döntőjét.

Négy régióból (Európa, Amerika, Kína, Ázsia-Óceánia) két-két játékos jutott el a fináléig, ők harcoltak meg a bajnoki címért, a végső győztes személye pedig óriási meglepetést hozott...

egy-kinai-hearthstone-jatekos-lett-a-blizzard-elso-noi-bajnoka.jpg

...a Global Finals győztese ugyanis a mezőny egyetlen női tagja, a Valiant Knighthood színeiben játszó kínai játékos, Liooon lett, így övé lett a bajnoki cím és a 200 ezer dolláros fődíj. De ennél is többet ér a dicsőség: ilyen komoly szinten ritkán látni női játékosokat a mezőnyben, a győzelem pedig abszolút egyedülálló. Nem elég ráadásul, hogy ez az első női siker nagy Hearthstone-tornán, de a BlizzCon történetében is most először avatnak női győztest, legyen szó bármilyen Blizzard-játékról.

"Ez a legjobb módja annak, hogy visszavágjak azoknak az embereknek, akik kételkedtek bennem csak azért, mert lány vagyok. Bebizonyítottam, hogy a lányokból is lehet erős profi játékos, pont úgy, mint a fiúkból" - nyilatkozta győzelme után VKLiooon.

Mondani sem kell, Liooon győzelmi híre végigsöpört a Hearthstone-, meg persze a komplett esportközösségen is, a női és férfi játékosok egyaránt üdvrivalgással fogadták a kínai játékos győzelmét.