• Szeptember 26-án érkezik a The Return című, 2.4-es frissítés
  • Ebben visszatérnek a húsz évvel ezelőtt megismert thargoidok
  • Az egész frissítés ezekre a lényekre koncentrál

Januárban az Elite: Dangerous játékosai közül jó páran arról számoltak be, hogy valami kirántotta őket a hipertérből és hajójuk egészen addig mozgásképtelenül lebegett, amíg egy hatalmas, virágszerű lény be nem fejezte a szkennelésüket. Az egyik játékos meglehetősen félelmetesnek írta le az élményt, pláne úgy, hogy akkor éppen VR-ban játszott.

Júniusban aztán különböző bolygók felszínén hatalmas idegen struktúrák jelentek meg, és ekkor már mindenki biztosan tudta, hogy ezeknek a thargoidokhoz van köze. Eme lények nem ismeretlenek az Elite-sorozatban, hiszen először az 1984-es eredeti Elite-ben jelentek meg, de találkozhattunk velük az 1995-ös Frontier: First Encountersben is.

A visszatérésük pedig immár teljesen hivatalos, hiszen a The Return-re keresztelt 2.4-es frissítéshez kiadott trailerben egyértelműen az egyik ilyen lény szerepel, és gyorsan bebizonyítja, hogy nem szép dolog zargatni.

A szeptember 26-án érkező The Return-ben újradebütáló thargoidokról hosszabban is beszéltek a készítők egy élő stream keretében, amiben meg is csodálhatjuk a hatalmas teremtmények egyikeket.