A Silicon Knights gyakorlatilag halottnak tekinthető, hiszen a stúdiónál már csak öt ember dolgozik, s ők is csak adminisztrációs feladatokat látnak el. Az utóbbi években amúgy sem túl sikeres cégnek a kegyelemdöfést az Epickel vívott per jelentette, melynek elvesztése után kilencmillió dollár kártérítést és az Unreal Engine 3 által hajtott játékaik megsemmisítését rendelte el a bíróság.

A cég az utolsókat rúgja, ami habár szomorú, arra kiváló alkalmat biztosított, hogy betekintsünk a kulisszák mögé, és lássuk, hogy min dolgoztak. A NeoGAF fórumozója, Mama Robotnik egy minden részletre kiterjedő összesítést írt a cég termékeiről, s ebből kiderült, hogy számos titkos és kevésbé titkos játék formálódott a stúdió boszorkánykonyhában.

Előkerültek az elkaszált Silicon Knights játékok

A leállított projektek közül a legismertebb a Too Human trilógia második és harmadik része, illetve a cég legsikeresebb játéka, az Eternal Darkness folytatása, ám ezeken túl is dolgoztak érdekességeken a stúdió emberei. Az egyik a Silent Hillhez hasonlatos, nyílt világú horrorjáték, mely The Box néven előbb a Sega, majd The Ritualyst címmel a THQ megbízásából készült Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, míg 2009-ben az anyagi gondokkal küszködő THQ leállította a projektet.

Készült továbbá egy bizonyos The Crucible: Evil Within, a Diablo és az Eternal Darkness furcsa keveréke, valamint a rejtélyes, absztrakt világról szóló Siren in the Maelstrom, illetve ott van még a The Sandman és a King's Quest, melyek csak prototípusként léteztek. Ezek a játékok az Epic kontra Silicon Knights periratokból kerültek elő, annyi közös tehát van bennük, hogy mind az Unreal technológiára épültek volna.

Előkerültek az elkaszált Silicon Knights játékok