A Kotaku által megszerzett belsős információk szerint a stúdió gondjai 2011 környékén kezdődtek el: a csapat ekkor egy megbízatást kapott az Activisiontól, hogy készítsék el az X-Men: Destiny című játékot, az SK vezetője, Denis Dyack viszont az Eternal Darkness 2-re, a stúdió egyik leghíresebb játékának folytatására akart koncentrálni. A csapatot így felosztotta, mégpedig úgy hogy a munkásállomány 40 százaléka, köztük a veterán tagok az Eternal Darkness 2 bemutató darabján dolgoztak, míg a többiek az X-Ment kalapálták.

A korábbi dolgozók beszámolójából kiderült, hogy a vezetőség nem törődött különösebben a Destinyvel, sőt az egyikük még azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy szánt szándékkal azon voltak, hogy bukás legyen a program. Dyack tartotta a távolságot a kiadóval, s arra játszott, hogy kitolja a fejlesztési időt, ám a kiadó ebbe nem ment bele. A kérelmet visszautasították, mivel az a költségvetés 35%-os növekedését eredményezte volna, majd kicsivel később hivatalosan is bejelentették az addig csak titokban készülő játékot.

A stúdiónak innentől kezdve már nem volt más választása, mint hat napos, legalább napi 10 órás munkaheteket bevezetni, hogy tartani tudják a premierdátumot, ám a megfeszített munka ellenére sikertelen lett az X-Men: Destiny. A kritikai és anyagi bukás után a csapat 45 dolgozójától megvált, majd miután elvesztették a bírósági ügyet az Epickel szemben, további munkásokat küldtek el -- a források szerint jelenleg csak öten dolgoznak a cégnél, ebbe beleértve Denis Dyackot is.